Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax - Feyenoord: drie dingen die je vooraf moet weten

Feyenoord mist een belangrijke speler, maar Ajax ook. De Amsterdammers moeten winnen, zoveel is duidelijk. Jarenlang was het vooral sentiment dat de klassieker zo belangrijk maakte. Dit jaar niet, dit jaar is Ajax - Feyenoord een heuse ‘zespuntenwedstrijd’. Daarom hier een voorbeschouwing die ertoe doet.

01 april 2017 - 17:03
UsershyraDesktopajax_dataimages3a71bedd17d8c2f44cc620d7b5d4a217_normal
Bij de afsluitende training waren een hoop supporters aanwezig. © Pro Shots

Geen Vilhena
Donderdag werd bekend dat Feyenoord-speler Tonny Vilhena geschorst is voor de wedstrijd van morgen. De beroepscommissie besloot namelijk in het door Feyenoord aangespannen hoger beroep dat Vilhena wel degelijk fout zat met zijn elleboogstoot in het duel tegen Sparta, en schorste hem voor drie duels, waarvan één voorwaardelijk.

Overigens zei scheidsrechter van dienst tijdens Sparta - Feyenoord, Danny Makkelie, dat hij de overtreding slechts geel waard vond. Deze uitspraak gekoppeld aan het uiteindelijke vonnis van de beroepscommissie leidde tot grote onvrede onder de Feyenoordaanhang.

Ajax al decennium ongeslagen
Het is al meer dan elf jaar geleden dat Feyenoord in competitieverband won in de Arena. Destijds was het niemand minder dan Dirk Kuyt die voor de winnende goal tekende. Vorig jaar draaide Ajax een achterstand om en won uiteindelijk met 2-1, Riechedly Bazoer was toen matchwinner.

Dolberg ontbreekt
Er werd al voor gevreesd, en vandaag ook bevestigd: Kasper Dolberg is er niet bij. De Deen heeft nog teveel last van zijn tegen Kopenhagen opgelopen bovenbeenblessure. Vrijdag zei Peter Bosz nog dat hij een stelregel heeft als het aankomt op blessures: “ik moet kunnen zien dat een speler fit is. Daarvoor moet je hebben meegetraind, een vereiste om te kunnen spelen is dat een speler wel een keer heeft meegetraind.”

Dolberg ontbrak vandaag op de afsluitende training, wat signaal genoeg is, gezien de stelregel van Bosz, om te concluderen dat hij er dus niet bij is. Een officieel statement van Ajax nam het laatste beetje hoop weg: geen Dolberg.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >