Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ziyech is heel erg bezig met kritiek van 'die mensen'

Misschien wel juist op het moment dat je het niet verwachtte, speelde Hakim Ziyech een alleraardige wedstrijd. De spelmaker is vermoeid en ontevreden over zijn eigen spel, maar bewees tegen FC Twente eens te meer van waarde te zijn.

13 maart 2017 - 11:26
UsershyraDesktopajax_dataimages92638d5945e34d94cb7b33cbb70fc2ad_normal
Er is waardering voor Ziyech, maar hij hoort vooral kritische geluiden. © Pro Shots

Door Kevin Van Nunen

Ajax was uiteindelijk met 3-0 te sterk. We schreven met opzet 'uiteindelijk', want in de eerste helft leek het er niet bepaald op alsof de Ajacieden de tukkers opzij zouden zetten. Gelukkig verbeterde het spel in de tweede helft.

“We speelden te veel uit stilstand, dat vonden we allemaal. Als er meer beweging om mij heen is, dan kan ik ook gemakkelijker de bal kwijt en dat is wel zo fijn. Na rust ging het gas erop,” aldus Ziyech tegenover onder meer Ajax Life.

De 23-jarige Marokkaan is van mening dat hij er goed aan heeft gedaan een wisselrol te vervullen in Kopenhagen, gezien de kracht die hij in de laatste minuten nog over had. “Voor mijzelf en mijn lichaam is het heel goed geweest.”

“En wat anderen daarvan vinden, daar kan ik niet zo veel mee. Ik gebruik mijn lichaam anders dan bij Twente, mijn functie is ook anders. Ik merk het aan alles. Het is zwaarder, ik verricht meer arbeid en dat twee keer per week. Voor mij is dat nieuw.”

“In het begin was ik nieuw en kreeg ik er energie van, maar als het seizoen vordert, ga je het voelen. Je herstelt minder snel, tijdens trainingen en wedstrijden merk ik het ook. Ik heb niet de kracht om aanvallend het verschil te maken, daar ben ik eerlijk over. Ik geef aan wat ik voel en heb er met de trainer over gesproken, dat is het verstandigst.”

Hoewel Ajax alles meet, blijkt uit allerlei tests opvallend genoeg niet dat Ziyech toch wel degelijk vermoeid is. “Zo ver ik weet, blijkt het niet uit de gegevens. Ik weet wel dat uit alle cijfers blijkt dat ik veel arbeid verricht,” schiet Ziyech gelijk weer in het defensief. “Peter Bosz is niet naar mij toegekomen, maar andersom. Ik heb het zelf aangegeven.”

Bosz en Davy Klaassen vinden het goed van Ziyech dat hij eerlijk is over zijn conditie, de zogenaamde vijfde colonne bestaande uit experts die aan een tafel zitten, denken er nog wel eens anders over. Een aankoop van 12 miljoen euro moet er toch gewoon staan?

Ziyech trekt zich de kritiek nogal aan, blijkt uit zijn antwoord op een vraag van Ajax Life. Die befaamde criticasters zie je vooral op televisie, verder nergens. Zeg maar de Johan Derksens van deze wereld.

“Weet je wat het is? Mensen... Ik weet dat het de laatste weken minder is. Er zijn altijd mensen die een kritische mening hebben. Je leest dingen, ik lees ook de media en weet wat er wordt gezegd.”

“Ik neem het niet heel serieus, ik kan niet tegen mensen die aandacht zoeken. Zo ver ik weet, staan die kritische mensen nu niet tegenover me. Maar er zijn genoeg mensen die kritisch zijn en ik kan er niet tegen als ze zo aandacht zoeken. Ik moet de draad weer oppakken en ga mijn stinkende best doen.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >