Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Zes zaken die ons opvielen bij Ajax - FC Kopenhagen

Ajax heeft zich voor het eerst sinds 1998 geplaatst bij de laatste acht ploegen in de Europa League. De ploeg won volledig verdiend met 2-0 van FC Kopenhagen. Zes zaken die ons opvielen tijdens een heerlijk ouderwets Europacupavondje.

16 maart 2017 - 22:09
UsershyraDesktopajax_dataimages5a5f200aa2d61e6a83be51c8f9d25876_normal
Uitblinker De Ligt gaat compleet uit zijn dak met de fans. © Pro Shots

Door Sander Zeldenrijk

Ziyech staat op
Vooraf schreef menig krant over de vraag wie Ajax op het middenveld bij de hand moest nemen nu aanvoerder Davy Klaassen een schorsing uitzat. Het antwoord op die vraag kwam al snel bovendrijven in de persoon van Hakim Ziyech. De Marokkaan was al uiterst gretig tijdens een positiespel in de warming-up en trok die lijn door in de wedstrijd. Ook in de tweede helft was de middenvelder gevaarlijk en stond hij aan de basis van menig onbenutte aanval.

Traoré haalt zijn gram (en krijgt een staande ovatie)
Peter Bosz hoopte zondag na de fluitconcerten aan het adres van Bertrand Traoré in de wedstrijd tegen FC Twente al op doelpunten van zijn speler. Na een klein half uur was het zo ver toen de Burkinees alert reageerde op een grabbelredding van doelman Olsen, die alle moeite had met een schot van Amin Younes. De ingetogen manier waarop de Chelseahuurling zijn treffer vierde, was wat dat betreft veelzeggend. Ook in de tweede helft speelde de rechtsbuiten een prima wedstrijd en had hij Ajax al snel op een bevrijdende 3-0 kunnen schieten. Toen hij een kwartier voor tijd gewisseld werd voor Justin Kluivert volgde een staande ovatie van een groot deel van het Ajaxpubliek. Of de speler vanwege die wissel ook bij de ereronde ontbrak weten we niet.

Een mooie een-twee tussen het veld en de tribunes
Een fraaie entrada voorafgaand aan de wedstrijd, een uitverkocht stadion, Bloed Zweet & Tranen, gejuich voor de eigen spelers, fluitconcerten voor de gasten en natuurlijk de traditionele vlaggetjes. De warming-up van de Ajacieden op de tribune zorgde voor een kolkende Arena en dat sloeg over op de spelers. De mooiste combinatie van de avond sorteerde het gewenste effect: een plekje bij de beste acht ploegen in de Europa League.

Matthijs de Ligt straalt in het centrum
Bij Ajax onder 19 baalden ze vorige week dat Matthijs de Ligt niet meedeed tegen Real Madrid, maar de zeventienjarige centrumverdediger liet tegen FC Kopenhagen opnieuw zien dat hij zijn uitdagingen op het hoogste niveau moet zoeken. De technische staf verkoos hem tot man van de wedstrijd. Strijdvaardig, zelfverzekerd, coachend en af en toe heerlijk meedogenloos op een eerlijke manier. Zo jong en zo talentvol. Waar gaat dit eindigen?

Ajax benut weer eens een strafschop
Kasper Dolberg gaf het na Vitesse-uit al aan. Hij was er klaar voor om na de misser van Davy Klaassen de eerstvolgende strafschop te nemen. In de slotminuut van de eerste helft was het zo ver toen de Deen na een steekpass van uitblinker Hakim Ziyech werd gevloerd door Okore. Zonder enige aarzeling stuurde Dolberg zijn landgenoot Olsen met een harde schuiver naar de verkeerde hoek. De treffer was overigens Ajax’ zeshonderdste treffer in een Europees toernooi. Waarvan akte.

Oordopjes voor Nicolai Boilesen
Nicolai Boilesen gaf voor de wedstrijd tegenover ons aan dat hij niet kon voorspellen hoe hij door de Ajaxfans ontvangen zou worden. Daarbij riep hij meteen dat hij het zich ergens wel kon voorstellen dat er een fluitconcertje zou volgen. Dat laatste pakte net even wat heftiger uit. De Deen kreeg bij ieder balcontact een striemend fluitconcert over zich heen.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >