Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Vijf zaken die ons opvielen bij FC Kopenhagen - Ajax

Het is Ajax niet gelukt een goed resultaat mee te nemen uit Denemarken. De ploeg van Peter Bosz ging tegen FC Kopenhagen met 2-1 onderuit. De score had een stuk slechter kunnen uitpakken, maar ook stukken beter. Dankzij het uitdoelpunt blijft het verschil minimaal en valt de beslissing volgende week in Amsterdam.

09 maart 2017 - 19:48
UsershyraDesktopajax_dataimages01b9aecf8d5b9f67d149b2bd17b1b39d_normal
Al na 28 tellen kijkt Ajax in Parken tegen een achterstand aan... © Pro Shots

Door Kevin Van Nunen

Onwennige achterhoede
Twee schorsingen binnen een linie van vier blijkt toch een beetje van van het goede. Anders kunnen we de slechte start van Ajax tegen FC Kopenhagen niet verklaren. Vaste pionnen Davinson Sánchez en Joël Veltman weten precies wat er van ze wordt verwacht, voor Kenny Tete en Matthijs de Ligt was het toch even zoeken. Zelfs Nick Viergever werd er nogal onzeker van. De steunpilaar achterin had mazzel dat zijn geklungel niet werd afgestraft. Tot de 59ste minuut ging het in feite steeds beter...

Jonkies versus mannen
We zeggen het zo vaak en ook na Kopenhagen-uit moeten we erop teruggrijpen: hoe ver kan Ajax komen met een elftal vol jonkies? Als je er een lijstje bij pakt van jongste ploegen in de achtste finales van de Europa League, bezit Ajax de plekken één tot en met acht. Dit keer bedroeg de gemiddelde leeftijd 22 jaar en 213 dagen. En nee, die voorzet had er nooit mogen komen, maar Matthijs de Ligt – bezig aan zijn derde Europese wedstrijd – werd toch echt iets te gemakkelijk geklopt. Dat geeft niet, De Ligt wordt er heus geen minder talent van, maar Ajax betaalt het leergeld.

Hoe moe is Traoré?
Als Hakim Ziyech zo moe is dat hij erom vraagt gepasseerd te worden, hoe moe moet Bertrand Traoré dan wel niet zijn? De Burkinees koos er in Kopenhagen in ieder geval voor om uit te slapen. De eerste 25 minuten was hij nergens te bekennen, hij gunde de Denen zelfs een aardige kans, maar daarna begon hij zich ook met de aanval van Ajax te bemoeien. De rechtsvoor krijgt bakken kritiek over zich uitgestort, maar kreeg al zijn criticasters stil in de 32ste minuut door een belangrijke rol te spelen bij de gelijkmaker. Hij oogde daarna een stuk wakkerder en bleek van waarde. Waarom kan dat niet vaker, en langer per wedstrijd? Dan schiet Ajax er ook nog iets mee op, want deze Traoré heeft nog altijd niets te zoeken in het eerste elftal van Chelsea.

Uitvak direct achter het doel!
Op de vijfde ring van Camp Nou, achter een driedubbel net in het Parc des Princes. We hebben in de loop der jaren wat dramatische uitvakken meegemaakt, kriskras verspreid door Europa. Maar dan het Parken Stadion, wat een weelde! Een tribune speciaal gereserveerd voor de meegereisde fans uit Amsterdam en geen net te bekennen! Dat is heerlijk juichen, zoals na de gelijkmaker van Kasper Dolberg. Die viel weliswaar nabij het andere doel, maar met Andre Onana beschikt Ajax over een keeper die juicht als een spits. Zo werd er toch nog een mooi feestje gevierd.

FC Kopenhagen imponeert niet
We hoorden vooraf van alles over FC Kopenhagen. Over lange mannen die de luchtmacht vormen en achterin de pot potdicht houden. Op basis van het eerste halfuur leken die woorden inderdaad te kloppen, al was Ajax ook wel erg slecht, maar daarna? Nee, Ajax heeft absoluut kans bij de return in de Amsterdam Arena. Sánchez en Veltman zijn terug, terwijl Kopenhagen het zonder 'Zanka' moet doen. Aan het missen van Davy Klaassen denken we nog maar even niet. Dankzij de uitgoal is een enkel doelpuntje genoeg, een volle Arena en Kopenhagen blijkt in de praktijk minder goed... Hoog tijd voor een magisch avondje!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >