Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Verliezend Ajax Vrouwen geteisterd door blessuregolf

Ajax vrouwen niet langer ongeslagen in de competitie.

25 maart 2017 - 13:59
UsershyraDesktopajax_dataimages8aac8bd446e0e43083b972eaf4b42b08_normal
Ajax verliest, maar blijft koploper. © Sjoerd Tullenaar

De Ajax Vrouwen hebben gisteren voor het eerst in de competitie een nederlaag moeten slikken. Tegen de nummer 4 PSV ging de tot dan ongeslagen koploper met 0-1 onderuit.

Ajax begon gehavend aan de wedstrijd. Niet alleen moest het door blessures vijf speelsters (Soraya Verhoeve, Vita van der Linden, Liza van der Most, Merel van Dongen en Lucienne Reichardt) missen, ook hoofdtrainer Ed Engelkes haakte af vanwege een plotselinge ziekenhuisopname van zijn vader. Benno Nihom, die Engelkes volgend seizoen zal opvolgen, nam de functie van hoofdtrainer waar.

 Blessure nummer zes diende zich nog voor het eerste fluitsignaal aan. In de warming-up raakte Loïs Oudemast geblesseerd.

Psv kwam na twintig minuten op voorsprong door een goal van Kirsten Koopmans. En twee minuten daarna moest Ajax nog een tegenvaller verwerken: een noodgedwongen wissel voor Daphne Koster. Haar vervanger, Chantal de Ridder, zou de wedstrijd overigens ook niet uit spelen. Wat het aantal blessures naar acht bracht.

Dat Ajax bleef proberen om langszij te komen mocht niet baten. Een poging van Ana Romero werd van de lijn gehaald, en ook een slotoffensief met Dominique Vugts voorin leverde niets op.

Ondanks het teleurstellende resultaat was interim-coach Nihom zeer te spreken over zijn ploeg: “Ondanks al die tegenslagen heb ik een ploeg gezien die fantastisch hun best heeft gedaan”.

Ajax staat momenteel 11 punten voor op nummer 2 FC Twente, dat vandaag nog in actie komt. Volgende week wacht de laatste wedstrijd in de reguliere competitie: thuis tegen de huidige nummer 3 Ado Den Haag. 

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >