Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

VDVaart denkt dat Nouri vroeger allang basisspeler was

Als Rafael van der Vaart aan het woord komt, is de kans groot dat het over vroeger gaat. Van der Vaart is een type-voetballer dat we amper nog zien en zijn beste dagen liggen achter hem. Wellicht is ‘Appie’ Nouri (19) ook beter geschikt voor vervlogen tijden.

23 maart 2017 - 12:50
UsershyraDesktopajax_dataimages893bbd3005f89ea414b78b89d37372fd_normal
Het is Nouri nog niet gelukt vanaf de bank promotie te maken. © De Brouwer

Nouri wordt al tijden een grote toekomst voorspeld, maar het blijkt moeilijk die laatste stap te maken. Des te bijzonderder is de populariteit van de kleine man, die een grote schare fans om zich heen heeft verzameld en hoofdpersoon was van diverse docu’s.

“Zo’n speler als Nouri, die was in mijn tijd allang basisspeler geweest,” vertelt de 34-jarige Van der Vaart tijdens een vraaggesprek met De Telegraaf. “Al ben ik dan wel blij dat iemand als Hakim Ziyech bij Ajax speelt.”

Van der Vaart stelt dat Ziyech misschien wel de reden is dat Ajax nog een kansje maakt op het kampioenschap, al steekt ook de Marokkaan sinds de winterstop niet in topvorm. “De mensen komen naar het stadion voor een speler als Ziyech. Ik hoef niet naar balletjes breed te kijken, dan blijf ik liever thuis.”

Van der Vaart vindt het sowieso spijtig dat er voor creatievelingen steeds minder ruimte lijkt te zijn in het internationale topvoetbal. “Eeuwig zonde, maar ik denk en hoop dat het wel weer terugkomt.”

“Nu moet opeens iedereen een type-Pogba zijn. Ze worden allemaal naar het krachthonk gestuurd. Er wordt harder geklapt voor een sliding dan een steekbal.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >