Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

TV-tip: De erfenis van Johan Cruijff

Het is precies een jaar geleden dat Johan Cruijff overleed. Hoewel iedereen wist dat Cruijff ziek was, kwam zijn overlijden onverwacht. Gelukkig heeft hij een mooie erfenis achtergelaten. Hier wordt een beeld van geschetst in de documentaire ‘De erfenis van Johan Cruijff’.

24 maart 2017 - 16:15
UsershyraDesktopajax_dataimagesfd516312c5880f85fa742723cd7ce972_normal
Je hebt voor Cruijff en na Cruijff. © Archief Ajax

De docu ‘De erfenis van Johan Cruijff’ is vrijdag om 21.00 uur te zien, op het kanaal van Fox Sports. De docu is een productie van Ajax TV. De makers reisden heel Europa door op zoek naar de impact die Cruijff nog altijd heeft op de voetbalwereld.

De docu duurt ruim een uur en omdat het vrijdagavond is, kunnen we ons voorstellen dat je al andere plannen hebt gemaakt. Geen nood, het gaat straks slechts om een première en de docu wordt nog vaak genoeg uitgezonden.

Onder anderen Dennis Bergkamp, Pep Guardiola, Andrés Iniesta, Ronald Koeman, Gerard Piqué, Frank Rijkaard, Arsène Wenger en Xavi komen aan het woord. Het is uiteraard geen verrassingen dat al deze iconen vol lof spreken over Cruijff.

Ook wordt het fenomeen Cruijff en zijn invloed geplaatst in cultuurhistorisch perspectief. Het klinkt allemaal als de moeite. Vanavond dus voor het eerst, om 21.00 uur, op Fox Sports.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >