Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tete is van mening dat hij ook goed kan aanvallen

Een beetje apart is het wel. Bij Ajax zit Kenny Tete op de bank, bij het Nederlands elftal staat hij in de basis. Het is voer voor discussie, zeker in aanloop naar de klassieker. Tete zelf is van mening dat hij aanvallend niet onderdoet voor Veltman.

31 maart 2017 - 10:52
UsershyraDesktopajax_dataimages107d371ecdac87703a2597ca1c0f04ee_normal
Ook Tete speelde niet best op Woudestein... © Pro Shots

Tete was vorig seizoen de onbetwiste rechtsback, maar na een blessure raakte hij zijn plekje kwijt aan Veltman en hoewel Peter Bosz hem de kans gunde – echt waar – kreeg Veltman toch weer de voorkeur.

Ajax is van plan om Veltmans contract te verlengen, maar onomstreden is hij ook weer niet. Als Tete dan bij Oranje ook nog eens in de basis mag beginnen, worden er vragen gesteld. Bijvoorbeeld door Elf Voetbal, aan Tete.

“Natuurlijk kan ik ook aanvallend spelen. Al die gasten van de media zitten elkaar maar een beetje na te praten. Ik zou niet kunnen opbouwen, ik heb geen voorzet. Nou, oordeel zelf zou ik zeggen,” aldus Tete na het oefenpotje van het Nederlands elftal tegen Italië.

Ondanks de grote woorden van Tete kunnen we er natuurlijk niet omheen dat hij dit seizoen een aantal teleurstellende wedstrijden heeft gespeeld. Vandaar ook dat Tete bankzitter werd. Hij staat er heus niet zomaar naast en oogt nog wel eens onzeker.

Bosz staat zondag dus voor de keuze tussen Tete en Veltman. Wat wellicht ook nog meespeelt is dat Eljero Elia, die opduik op de rechterflank, niet bepaald de minste Feyenoorder is. Al heeft Tete geen twijfels.

“Ik hou me er niet mee bezig wie zondag de bewaker wordt van Elia. Maar geloof me: ik ben er klaar voor. Dat ben ik eigenlijk altijd wel. Maar nu helemaal.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >