Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Strijdbare Schöne vindt vermoeidheid slap excuus

Lasse Schöne baalde net als de meegereisde supporters van het teleurstellende gelijkspel tegen Excelsior. De Deen zag dat het elftal geen schim was van de formatie die zich afgelopen week plaatste bij de laatste acht van de Europa League.

19 maart 2017 - 16:49
UsershyraDesktopajax_dataimages36ee82507f5c3b25fabd19f20a709a25_normal
Ongeloof bij Lasse Schöne na het puntverlies in Rotterdam. ©Pro Shots

Door Sander Zeldenrijk

Nee, het gelijkspel was niet het scenario waar Schöne voor de wedstrijd al een beetje bang voor was. “Nou bang….dit is niet wat je wilt. Natuurlijk speelden we tegen Kopenhagen een geweldige wedstrijd en dan mag je op donderdag en vrijdag nog best even genieten. Maar na die euforie moet je naar Excelsior. Dat is een andere ambiance, maar de belangen zijn net zo groot.”

Dat Ajax in een van zijn minste wedstrijden van het seizoen niet verder dan een gelijkspel kwam, had volgens de Deen meerdere oorzaken. “We voetbalden niet goed, speelden veel te traag en hebben weinig echte kansen gecreëerd. Gelukkig maakten we na de 1-0 snel gelijk, maar ook in de tweede helft dongen we vrijwel geen kansen af.”

Vermoeidheid na de prachtige midweekse Europacupavond mag niet als excuus dienen, vindt de Deen. “Natuurlijk ben je wat vermoeid, maar deze wedstrijden moet je ook winnen als je kampioen wilt worden. We hadden vandaag gewoon veel meer moeten brengen.”

Schöne erkende dat hij zelf amper in het spel voorkwam. “Ik had de hele tijd een mannetje bij me. Ik zei tegen de jongens ook dat ze mij moesten overslaan en ik probeerde mijn man weg te trekken en op die manier aan voetballen toe te komen.”

Door het gelijkspel gaat de middenvelder met een beroerd gevoel de interlandperiode in. “Het liefst had ik morgen weer gespeeld om dit recht te zetten. Maar goed, de volgende wedstrijd wordt een hele belangrijke. Als we van Feyenoord winnen, ziet het er ineens weer heel anders uit. Maar dan moet het wel een stuk beter dan vandaag.”

Met een achterstand van zes punten en met nog zeven duels te gaan, heeft de Ajacied de hoop nog niet opgegeven. “Als we tegen Feyenoord zo spelen als tegen Kopenhagen is iedereen voor ons te pakken. Druk zetten, snel rondspelen en veel kansen creëren. Als we dat doen en helemaal honderd procent zijn, winnen we die wedstrijd.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >