Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Solbakken: 'Beste Deense spits van de wedstrijd? Dolberg'

Ståle Solbakken heeft zijn bewondering uitgesproken voor de talenten waarover Kasper Dolberg beschikt. De spits trof in het Parken Stadion tweemaal doel en de trainer van FC Kopenhagen had geluk dat er slechts een treffer telde. Solbakken voorspelt Dolberg een grote toekomst.

10 maart 2017 - 11:01
UsershyraDesktopajax_dataimagesd3964090d3d715817890328cf8253634_normal
Dolberg heeft best wat indruk gemaakt in eigen land. © Pro Shots

Er stonden met Rasmus Falk, Andreas Cornelius en Dolberg drie aanvallend ingestelde Denen op het veld en jullie mogen drie keer raden wie volgens Solbakken het meeste indruk maakte. Juist, de negentienjarige Dolberg dus.

“Dolberg wordt een fantastische speler, dat hebben we vanavond alvast kunnen zien. Hij beweegt goed, is onwijs sterk en wordt in de komende jaren absoluut de beste Deense spits. Dolberg is op mentaal vlak niet te breken, altijd kalm en verliest nooit zijn focus,” aldus Solbakken tegenover Deense journalisten.

Hopelijk weet Dolberg volgende week in de Amsterdam Arena net zo veel indruk te maken op de trainer van de tegenpartij. Ajax moet in eigen huis winnen om een plekje in de kwartfinales van de Europa League veilig te stellen. Een tweede uitdoelpunt had ook voldoende kunnen zijn, maar die werd dus geannuleerd.

“Ik had amper in de gaten wat er gebeurde, dus het is moeilijk om er iets over te zeggen, maar ik had niet het idee dat ik een overtreding maakte,” deelde Dolberg zelf voor de Deense camera's. Hij vond zijn eerste doelpunt stiekem best speciaal. “Dit is toch het stadion waarin Denemarken altijd zijn interlands speelt.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >