Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Schöne wijt slecht spel Ajax niet aan verkeerde instelling

Speelt Ajax een keer een slechte wedstrijd dan hoef je niet lang te zoeken naar reacties van supporters die vinden dat het aan te instelling ligt. Lasse Schöne snapt daar maar weinig van. Hij vond Ajax slecht spelen tegen FC Groningen, maar met de instelling was volgens de middenvelder niets mis.

06 maart 2017 - 08:39
UsershyraDesktopajax_dataimages304f77edb056c9a48f3a0af2e44f2068_normal
Volgens Schöne lag het in Groningen niet aan de werklust van Ajax. © Pro Shots

Door Niels Pach

“Ik weet niet waar dat vandaan komt, maar volgens mij hebben we hard gevochten,” zegt de verbaasde Schöne tegen Ajax Life. “Het zat er niet in, maar we hebben ons stinkende best gedaan, iedereen heeft hard gevochten.”

Dat geloven we direct, geen enkele speler van Ajax zal het veld zijn ingegaan met de gedachte dat het wel even op halve kracht kon. Maar hoe komt het dat het voor veel Ajacieden toch lijkt alsof het aan de instelling ligt? “Kijk, een team dat wil voetballen, misschien lijkt het dat die iets minder werk doen dan het andere team,” is de verklaring van Schöne.

Toch vindt Schöne het een slecht idee om in zo'n wedstrijd anders te gaan voetballen, zodat duidelijk wordt dat de spelers hard werken. “We kunnen ook de hele wedstrijd lange ballen gaan spelen en dan vol de duels in, maar dan gaan de mensen ook in één keer klagen en zeggen: dit is geen Ajax. Dus weet je, dat is het moeilijke, niemand is tevreden.”

Door de uitslag in en tegen Groningen (1-1) was nu ook niemand en dat het er niet goed uitzag was voor Schöne natuurlijk ook duidelijk. “We hadden veel slordige ballen. We hadden het beter moeten uitspelen, dan krijg je ook wat betere kansen.”

Dat Ajax nu maar een punt inloopt in plaats van drie maakt het gelijkspel extra zuur. “Je kunt het ook positief bekijken, dat we nu een punt dichterbij zijn gekomen. Maar het is wel heel erg zonde. We hadden een heel mooie stap kunnen zetten.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >