Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Schöne ging door verlies Feyenoord niet anders het veld op

Ja, alle spelers van Ajax wisten voor de aftrap van FC Groningen - Ajax dat Feyenoord had verloren bij Sparta (1-0). Het werd in de kleedkamer zelfs gebruikt om elkaar op te peppen. Toch had het in het veld niet het gewenste resultaat. Ajax verspeelde net zo goed punten. Maar Lasse Schöne denkt niet de Ajacieden waren afgeleid door het resultaat in Rotterdam.

05 maart 2017 - 19:05
UsershyraDesktopajax_dataimages376322cf00889eec6cc69043382d6ee3_normal
Het resultaat in Rotterdam gaf wel een kick. © Pro Shots

Door Niels Pach

“Je moet altijd klaar zijn voor de wedstrijd, dus er wordt altijd geschreeuwd in de kleedkamer van: kom op! Als je zoiets hoort, geeft dat wel een kick,” vertelt Schöne in gesprek met Ajax Life over het positieve effect dat het bericht uit Rotterdam had moeten hebben. Dat bericht kregen de Ajacieden direct na de warming-up.

“Er hangt hier in de spelerstunnel een televisie en toen we van het veld liepen, was het net afgelopen. Je weet dat je drie punten kunt inlopen, dat is een extra motivatie. Daarom balen we ook zo vandaag, dat het niet gelukt is. Dat was wel een heel mooie zet geweest, als we nog dichterbij waren gekomen.”

Zo kort voor de wedstrijd zulk nieuws krijgen, je zou kunnen denken dat het de spelers uit hun focus heeft gehaald, zoals dat tegenwoordig heet. Maar Schöne denkt dat dit wel meevalt. “Ik kan natuurlijk alleen voor mezelf spreken, maar voor mij niet.”

“Je weet wat je te wachten staat. Ongeacht die andere wedstrijd moet jij ook gewoon je wedstrijd winnen. Dus je moet het achter je laten en de focus op je eigen wedstrijd en niet wat er daar in Rotterdam is gebeurd. Ik hoop niet dat dat het geval was.”

Uiteindelijk liep Ajax maar een punt in op Feyenoord en niet de door iedereen gewenste drie. Daardoor is het gat nu nog vier punten. De Rotterdammers komen 2 april naar de Amsterdam Arena. Als Ajax die wedstrijd wint en Feyenoord laat ergens anders nog minimaal twee punten liggen, dan kan het toch nog allemaal goed komen.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >