Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Schöne neemt het in Kopenhagen op tegen jeugdliefde

Voor Lasse Schöne wordt FC Kopenhagen - Ajax een bijzonder duel. De middenvelder speelt donderdagavond voor het eerst in zijn carrière een officiële wedstrijd tegen een Deense ploeg. De Deen hoopte dan ook al, samen met Kasper Dolberg, op FC Kopenhagen als tegenstander. “Het is voor mij en Kasper speciaal om in Denemarken te spelen. We hoopten al dat FC Kopenhagen doorging.”

09 maart 2017 - 14:57
UsershyraDesktopajax_dataimages4442de2a294767ad97abdc409094fb20_normal
Schöne is voor even terug in zijn geboorteland. © Pro Shots

“Het is bijzonder,” vertelt Schöne tijdens het persgesprek in aanloop naar het Europa Leagueduel. “Het is voor de eerste keer dat ik een officiële wedstrijd speel tegen een club uit Denemarken én tegen de club waar ik vroeger als kind fan van was. Ik ken mensen bij de club en er zit veel familie en kennissen op de tribune. Dat geeft iets speciaals.”

Dat Schöne pas op zijn dertigste zijn eerste officiële wedstrijd gaat spelen tegen een club uit zijn geboorteland is best bijzonder. Maar als je bedenkt dat hij al bijna even lang in Nederland woont als in Denemarken is het weer niet zo gek. Schöne maakte op zijn zestiende de overstap van Lyngby BK naar sc Heerenveen en speelde vervolgens alleen nog maar bij Nederlandse clubs.

Goed, tot zo ver de achtergrondinformatie. Wat weet Schöne als Denemarkenkenner van de tegenstander in de achtste finales? “FC Kopenhagen is verdedigend heel sterk. Het is aan ons om vooral te proberen ons eigen spel te spelen. En als we dan kansen krijgen, moeten we ook zorgen dat we effectief zijn.”

Nu maar hopen dat Schöne aan zijn familie en kennissen laat zien hoe goed hij is. Al gaat hij nu niet ineens extra zijn best doen. “Ik probeer in elke wedstrijd alles te geven,” is zijn geruststellende reactie.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >