Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Schöne heeft er nog vertrouwen in: 'We pakken ze thuis wel'

Ja, Lasse Schöne houdt een slecht gevoel over aan FC Kopenhagen - Ajax (2-1). En ja, vindt dat er meer had ingezeten tegen de Denen. Maar toch is er volgens de middenvelder nog geen enkele reden tot paniek. Sterker nog, Schöne denkt dat het allemaal nog wel goed komt. “We pakken ze thuis wel,” zegt hij zelfverzekerd.

10 maart 2017 - 13:20
UsershyraDesktopajax_dataimages02163ddafef3bf9cce7576cbcbc3fe45_normal
Schöne kan ook na de wedstrijd nog lachen. © Ajax Images

Eerst de dingen die donderdagavond niet gingen zoals Schöne hoopte. “Je komt achter na een minuut omdat je even niet oplet. En de afgekeurde goal moet ik nog terugzien, ik weet niet precies wat er gebeurde. Het zijn toch allemaal wel dingen waar je van baalt,” zegt hij voor de camera van Fox Sports.

Vervolgens schakelt hij snel door naar de positieve punten, Schöne heeft namelijk geen zin om dramatisch te doen. “We hebben een belangrijk uitdoelpunt gemaakt en we pakken ze thuis wel. Ik vind dat we fases heel goed hebben gespeeld, ze goed onder druk gezet.”

“We moeten er ook niet dramatisch over doen,” gaat Schöne verder. “Dit is een team waar je heel moeilijk tegen scoort, maar we hebben een belangrijk uitdoelpunt gemaakt. Dus thuis 1-0 is genoeg.”

Om met 1-0 te winnen, moet Ajax zich wel beter wapenen tegen de luchtmacht van de Denen. Bij de 2-1 werd Matthijs de Ligt in de lucht geklopt door Andreas Cornelius. De Ligt gaf zelf toe dat hij beter had moeten timen, maar toch neemt Schöne hem niks kwalijk.

“Ik denk dat hij gewoon goed heeft gespeeld vandaag,” zegt oudje Schöne (30) over jonkie De Ligt (17). “Ik ken toevallig die spits van Kopenhagen, dit is zijn specialiteit. Het is geen verfijnde voetballer, maar dit is wel echt een van zijn kwaliteiten. Hij is sterk en kan geweldig koppen. Zo’n hoge luie bal is lastig voor een verdediger, dus ik verwijt hem helemaal niks.”

Dat doen wij ook zeker niet, maar het is te hopen dat Ajax volgende week verdedigend niet meer in de problemen komt. Of het nou door de lucht is of over de grond. Als dat lukt, is het zeker mogelijk om Kopenhagen in de Arena te pakken.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >