Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Onana legt schuld bij zichzelf en niet bij de scheidsrechter

We kunnen wel moeilijk gaan doen over Bas Nijhuis, maar de hoofdreden voor de treffer van FC Groningen was toch echt een fout van Andre Onana. De doelman doet daar zelf niet moeilijk over. Onana weigert de schuld af te schuiven op de arbitrage.

05 maart 2017 - 20:29
UsershyraDesktopajax_dataimages0c66a0afde267874fe9a64a4452bd512_normal
Onana weet hoe laat het is: tijd om zijn fout toe te geven. © Pro Shots

Onana maakte zijn eerste echte blunder sinds hij de vaste man is onder de lat bij Ajax. Hij had gered kunnen worden door de scheidsrechter, maar die liet dat na. Bryan Linssen ontfutselde Onana de bal en daar ging pootje haken aan vooraf. De scheids floot niet, Groningen scoorde.

Het stomme is: de kapbeweging van Onana was succesvol en hij had tijd genoeg om het spel te verplaatsen, maar dat liet hij na. Pas in tweede instantie ging het mis. “Ja, het is mijn fout. De scheidsrechter heeft een zware taak, maar ik denk dat het mijn fout is,” aldus de keeper.

Als Onana vervolgens de beelden van Fox Sports bekijkt, komt hij tot de ontdekking dat de actie van Linssen niet volledig reglementair is. Maar ook dat is geen reden om de schuld af te schuiven. “Hij maakt een beweging met zijn voet, maar ja. Dat is voetbal hè.”

“Als ik het zo zie, denk ik dat het een overtreding is. Maar het blijft ook mijn fout. Ik neem risico, want dat is wat we willen. Ook achterin proberen we te voetballen, je moet wel eens iets proberen,” vervolgt Onana, die gek genoeg zei niets mee te krijgen van het Groningse gejoel.

De doelman hoopte dat Ajax de scheve situatie in het vervolg van de tweede helft nog recht kon zetten, maar het bleef steken op 1-1. “Ik hoopte dat we, als het even kon, twee keer zouden scoren. Zodat we nog wonnen. Dat is niet gelukt. Ik heb een fout gemaakt waardoor we gelijkspeelden."

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >