Neres scoort eerste Ajaxgoal tijdens avondje NAC

David Neres verstaat nog geen woord Nederlands, maar lijkt toch naar de critici geluisterd te hebben. Tijdens het duel met NAC Breda op vrijdagavond nam hij namelijk de openingstreffer voor zijn rekening; het was zijn eerste goal in dienst van Ajax. In een duel met zeven doelpunten gaf Neres ook nog een assist, maar tevergeefs: de thuisploeg won de wedstrijd met 4-3.

18 maart 2017 - 11:24
UsershyraDesktopajax_dataimages0ac52bd9128b86ad710ced2f97ac25e8_normal
Neres is belangrijk in Breda. © Pro Shots

Al in de elfde minuut was het Carel Eiting die rechtsbuiten Neres vond met een afgemeten steekpass. De Braziliaanse miljoenenaankoop kwam tussen twee verdedigers in, keek waar de keeper stond en plaatste de bal met links zonder eerst te controleren.

Jong Ajax bleef sterker, maar het was NAC dat doel wist te treffen. Spits Cyriel Dessers ramde op prachtige wijze een halfhoge voorzet vanaf links achter Ajax-doelman Alblas waardoor de ploegen weer op gelijke hoogte stonden.

De derde goal van de avond was er weer een van Jong Ajax. Abdelhak Nouri legde een vrije bal vanaf het linkermiddenveld op het hoofd van Noussair Mazraoui, die duikend raak kopte: 1-2.

Weer lukte het Ajax niet om de voorsprong te behouden. Nog voor de rust dribbelt Manchester City-huurling in Bredase dienst Garcia de zestien in en schoof hij een tweede gelijkmaker in de Ajaxgoal.

Ajax herpakte zich niet in de rust, en verspeelde de kans op een resultaat in de eerste tien minuten van de tweede helft: in de 50e en 55e minuut maakten Dessers en Verschueren namelijk 3-2 en 4-2. Hoewel de ploeg van Marcel Keizer veel balbezit hield, en zelfs via Cassiera (assist Neres) de aansluitingstreffer maakte, kwam de Bredase zege eigenlijk niet meer in gevaar.

Trainer Keizer liet na afloop aan Ajax.nl weten niet tevreden te zijn: ‘’Wij waren vanavond echt heel erg matig. Het was compleet onder de maat van onze kant”. De resultaten van koploper VVV Venlo, dat verrassend met 5-2 verloor in Dordrecht, en van achtervolger Jong PSV, dat thuis met 3-0 van Helmond Sport won, maakten de zeperd in Breda extra pijnlijk.

Sympathisanten van Ajax doen er verstandig aan om het resultaat even te vergeten en vooral de goal van Neres te onthouden.