Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Neres moet onder meer wennen aan nieuw eetpatroon

David Neres hield zondag tegen FC Twente negentig minuten lang de bank warm. Net als tegen FC Groningen, uit bij FC Kopenhagen deed hij in de slotfase wel even mee. Waarom zo voorzichtig? Neres moet overal nog aan wennen, zelfs aan zijn nieuwe eetpatroon.

13 maart 2017 - 13:08
UsershyraDesktopajax_dataimages8363f8d70349d6de59ccbc8786375c96_normal
We zien tot dusver vooral zulke 'actiefoto's' van Neres. © De Brouwer

We kunnen inmiddels stellen dat Peter Bosz erom bekendstaat nieuwe spelers rustig te brengen, of ze nu dure aankopen zijn of niet. Davinson Sánchez speelde even bij Jong Ajax, Hakim Ziyech kan erover meepraten en Neres nu ook.

“We hebben twee hele verschillende rechtsbuitens. Justin Kluivert heeft ook diepte zonder bal, waardoor wij weer diepte in ons spel krijgen en dat vonden we tegen Twente belangrijk,” verklaart Bosz bij Fox Sports het inbrengen van Kluivert.

“In andere wedstrijden is Neres weer gevaarlijk met zijn specifieke kwaliteiten,” aldus de trainer. Punt is alleen dat de supporters die specifieke kwaliteiten van de Braziliaan nog maar amper te zien hebben gekregen.

Waarom niet? “David moet wennen aan Nederland, aan het voetbal dat wij spelen. De communicatie is moeilijk, die jongen krijgt zoveel te verwerken en is pas net twintig jaar. Van een nieuwe leefomgeving tot nieuwe eetgewoontes, alles is nieuw.”

Het klinkt een beetje vaag, die eetgewoontes. Lust Neres geen stamppot, krijgt hij buikpijn van aardappelen? Vragen, vragen. Gelukkig doet Ajax er alles aan om de jongeling goed te begeleiden en heeft hij zelf ook een speciaal team om zich heen.

Overigens is Neres weer een rechtsvoor die veel doet met zijn linkervoet. De huidige buitenspelers, Bertrand Traoré en Amin Younes, komen telkens naar binnen, zodat de bal voor hun favoriete voet ligt.

Bosz overweegt niet om Traoré en Younes eens van flank te laten wisselen. “Ik vind het gelul, anders zou ik het wel doen,” countert Bosz het idee. “We waren amper in staat die twee aan te spelen, zo traag speelden we. Er was steeds sprake van dubbele dekking. Dan kun je zelfs iemand met drie benen neerzetten, die komt er ook niet langs.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >