Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Matthijs de Ligt held van Oranje

Na het debacle tegen Bulgarije werd veel gezegd en geschreven over het optreden van Matthijs de Ligt én de coach die hem voor de leeuwen smeet. De jonge Ajacied ging kopje onder en moet worden opgelapt. Mijn dochter Emma (13) vond allemaal tamelijk zielig en besloot een dag erna in actie te komen. Ze liet De Ligt z’n debuut gewoon overdoen.

29 maart 2017 - 11:07
UsershyraDesktopajax_dataimages073e6dab9ecbe82fedb05c3b857fd1e9_normal
Gewoon, De Ligt zijn debuut in Oranje overdoen. © Pro Shots

Een kleine wijsvinger gaat richting de aan-knop van onze PlayStation. Het apparaat begint te zoomen en slikt het door Emma gevoerde schijfje gulzig in. Het spel ‘Pro Evolution Soccer 2017’ start zichzelf op en dochterlief beweegt zich handig door de menu’s heen. De wedstrijd die op het programma staat, laat zich raden: Bulgarije vs Nederland, all over again

Emma tovert een bijzondere opstelling uit haar joypad: Zo zet ze Cillessen op doel (“Zoet kan er niks van”). Verder spelen onder meer Veltman (“lekker ding!!!!”), Klaassen (“werkt altijd hard”) en uiteraard Matthijs de Ligt. Bondscoach Emma posteert de 17-jarige Ajacied in de spits. Welja joh. Alle ballen op Matthijs!

Bondscoach Emma posteert de 17-jarige Ajacied in de spits. Welja joh. Alle ballen op Matthijs!

 In de menu’s wordt het spelniveau op standje ‘amateur’ gezet, dus het digitale Bulgarije levert op voorhand vermoedelijk weinig tegenstand. De volksliederen worden snel weg geklikt, er moet gevoetbald worden.

Na drie minuten slalomt Pixel-Matthijs zich door de Bulgaarse defensie heen en na een paar klikjes op knopjes en trekjes aan pookjes, ligt de bal in het net. “Zo, dat is beter,” stelt Emma tevreden. Op mijn televisie zie ik hoe De Ligt wordt plat geknuffeld door Klaassen, Memphis, Robben en Sneijder. 

De koek blijkt nog niet op. Emma stuurt de debutant behendig naar nóg zes treffers en De Ligt wordt zodoende de absolute held van Oranje.

“Kan hij dat zondag tegen Feyenoord ook doen,” mompel ik. “Regel ik,” belooft Emma, terwijl het lampje van de PlayStation dooft en de controller in een lade verdwijnt.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >