Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Krul is blij dat hij geen speeltijd kreeg, met de kennis van nu

Tim Krul kwam deze zomer naar Amsterdam om Jasper Cillessen op te volgen, in ieder geval voor een jaar. Maar toen was daar opeens Andre Onana. Hij deed het verrassend goed, zo goed dat de huurling niet nodig was. Met de kennis van nu is Krul daar blij mee.

08 maart 2017 - 13:47
UsershyraDesktopajax_dataimages587b65e957807f4bc2ca83474a527865_normal
Krul is blij dat hij bij Ajax niet verder kwam dan Jong. © Pro Shots

“Weet je, ik geloof dat veel in het leven gebeurt met een reden. Things happen for a reason,” begint Krul in Voetbal International zijn uitleg. “Nu ik er goed over nadenk, heeft die ontwikkeling van André mij juist geholpen. Daardoor kon ik weer helemaal fit worden.”

Uit die woorden blijkt dat Krul minder fit bij Ajax kwam dan we met zijn allen dachten. Het scheelt dus dat Onana er direct stond. Krul hoefde daardoor geen moeilijke beslissingen te nemen over wel of niet spelen.

“Want wat nou als hij het niet had gered en bij wijze van spreken een paar blunders zou hebben gemaakt?,” vraagt Krul zich hardop af om vervolgens het antwoord te geven. “Dan was de druk op mij groot geworden toch maar te gaan keepen, ook al was ik er medisch gezien nog niet helemaal klaar voor. Dat risico is me bespaard gebleven.”

Tegen het einde van de eerste seizoenshelft was Krul er eindelijk klaar voor om te spelen, maar toen was Diederik Boer hem gepasseerd in de pikorde. Dat vond Krul toen vervelend, inmiddels is hij daar zelfs blij mee. Was er toen anders besloten, had Krul vorige week nooit de beslissende strafschop kunnen pakken voor AZ in de halve finales van het bekertoernooi.

“Ik had al een paar keer gekeept in Jong Ajax toen de bekerwedstrijd tegen Cambuur op het programma stond. In mijn beleving zou dat een mooi duel zijn geweest voor mij, maar de trainer koos voor Diederik Boer. Toen was ik wel even teleurgesteld, maar met terugwerkende kracht is het een zegen geweest, want anders had ik die halve finale niet eens mogen keepen namens AZ.”

Dus doordat hij met Ajax niet tegen Cambuur speelde, kon hij dat als doelman van AZ wel doen en de held worden. Het is een mooi jongensboekverhaal.

Het hele interview met Krul staat achter de betaalmuur van Blendle.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >