Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

KNVB ontslaat Blind als bondscoach van Nederlands elftal

Het was sinds het laatste fluitsignaal in Sofia wachten op dit bericht. En daar is het! Danny Blind is niet langer trainer van het Nederlands elftal. De bondscoach verloor met 2-0 van Bulgarije en dat was zijn laatste interland. Fred Grim neemt het dinsdag over, als Oranje aantreedt tegen Italië.

26 maart 2017 - 21:32
UsershyraDesktopajax_dataimagesd3cc8a2160267dd76b8b6b57bbbd4183_normal
Blind zat met het Nederlands elftal op een doodlopend spoor. © Pro Shots

Het lukte Blind niet om het Nederlands elftal naar het EK van afgelopen zomer te leiden, al was dat niet geheel zijn eigen schuld. Hij nam het halverwege over van Guus Hiddink, die ook door de KNVB aan de kant werd geschoven. Net als Bert van Marwijk daar weer voor.

De KNVB is toe aan zijn derde ontslag en dus zijn derde afkoopsom in vier bondscoaches tijd. Dit keer voor Blind, die met Oranje flink achterop raakte in de jacht op een ticket voor het WK 2018 in Rusland. Oranje staat slechts vierde in zijn groep, nog achter Bulgarije, en staat er na vijf duels hopeloos voor.

Ondanks die teleurstellende resultaten was de 55-jarige Blind liever aangebleven. “We waren op de goede weg. Bulgarije-uit was naar mijn mening een incident. Ik heb er alles ingestopt wat ik in me had. Jammer dat het hiermee eindigt,” reageert hij in een persbericht van de KNVB.

Blind was de voorbestemde opvolger van Hiddink. De slechte resultaten onder Blind zijn dan ook een hard gelag voor de mensen in Zeist die wel erg ver vooruit durfden te plannen met te veel vertrouwen in de verkeerde mensen.

Blind was sinds 2012 aan Oranje verbonden, in eerste instantie als rechterhand van Louis van Gaal. In die rol voldeed Blind prima en ook het Nederlands elftal boekte prima resultaten. Van Gaal leidde zijn ploeg naar de halve finales van het WK 2014 in Brazilië, maar sindsdien is het kommer en kwel.

De KNVB gaat de komende tijd op zoek naar een nieuwe bondscoach.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >