Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

KNJB

Ik denk ook dat een laptoptrainer het beste is voor Oranje, maar eigenlijk heb ik er niet zo veel verstand van. Er zijn mensen die direct zien of het middenveld in een kommetje of ruit staat opgesteld. Ik niet. Dankzij statistieken en passmapjes doorzie ik de logica.

30 maart 2017 - 15:53
UsershyraDesktopajax_dataimages401e182eef1edadf604f69651e8f391d_normal
Zelfs met Feyenoord op kampioenskoers is dit een juiste afspiegeling. © Pro Shots

Ook vanmorgen kwam ik een aardige statistiek tegen. Wat blijkt? Vandaag is de dag dat er tijdens seizoen 2016/2017 op Twitter het vaakst over KNJB wordt gesproken. En dan heb je ook nog Facebook en de Netwerken. Je zou dan denken dat Danny Makkelie weer een vrij terechte penalty aan Ajax heeft gegeven, maar Ajax staat er los van.

Ajax speelt vandaag niet eens. Het is dat zondag toevallig de klassieker wordt gespeeld. En het is dat toevallig de klassieker maar een paar wedstrijden weg was toen Tonny Vilhena zijn elleboog liet wapperen, maar wat een Ajacied hier mee te maken heeft? Volgens mij nul komma niks. Hier ontgaat mij de logica.

Geniet er een beetje van. Dat hebben wij Ajacieden in de periode 2011-2014 ook gedaan.

Toch hoor ik vandaag bijna niets anders dan dat er een complot gaande is in de Zeister bossen, Ajax alsnog kampioen moet worden en dat de KNJB opnieuw toeslaat. Of, nou ja, eigenlijk hoor ik dat de hele maand al. Sinds die elleboog wapperde. Het enige complot dat in Zeist gaande zou kunnen zijn is het aanstellen van Ruud Gullit als nieuwe bondscoach, maar daar lijkt gelukkig geen sprake van.

Beste Feyenoorders, jullie staan zes punten voor in de titelrace en hebben de schaal al met een hand beet. Waarom gaat het uitgerekend nu over complottheorieën die stellen dat de KNVB liever Ajax als kampioen heeft? Is het misschien kampioenskoorts? Ik snap best dat dit even wennen is voor de meesten van jullie. Je voelt rare kriebels in je buik en weet amper hoe je ermee moet omgaat.

Maar als je je een keer niet drukt hoeft te maken om Ajax-uit, dan zou het wel deze editie moeten zijn. Wat er ook gebeurt, Feyenoord heeft zondagavond nog steeds verreweg de grootste kans op de schaal. En hoe groter een eventuele nederlaag, des te groter de kans op het kampioenschap. Dat leert de geschiedenis. Die 5-0 moet trouwens 6-0 zijn. Kowet hoef je ook zonder Vilhena niet bang van te worden.

Hou jullie gemak, zet als je het echt graag wilt alvast een tattoo en geniet er een beetje van. Dat hebben wij Ajacieden in de periode 2011-2014 ook gedaan. Misschien wel iets te veel, waardoor we ondanks al ons spaargeld de realiteit uit het oog verloren en jullie nu een gouden kans voor het grijpen hebben.

Ajax herstelt de orde vanzelf weer. En daar heeft het de hulp van de KNJB niet bij nodig.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >