Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Johan Cruijff krijgt standbeeld in Barcelona

In Barcelona eren ze hun helden op de juiste manier. Vandaag werd bekend gemaakt dat Johan Cruijff een standbeeld krijgt.

25 maart 2017 - 11:50
UsershyraDesktopajax_dataimages0588f570678b876f57fe5d83eda45766_normal
Daar waar Ajax geen knopen doorhakt, doet Barcelona dat wel. © Pro Shots / Erik Pasman

Terwijl er bij Ajax maar geen knopen doorgehakt worden over het omdopen van de Arena, is men in Barcelona besluitvaardiger. Daar werd vandaag tijdens een speciaal evenement door Barcelona-voorzitter Josep Maria Bartomeu bekend gemaakt dat Johan Cruijff een standbeeld krijgt, daarnaast zal het toekomstige tweede stadion van de club Cruijff's naam dragen.

Het is de bedoeling dat het ‘Estadi Johan Cruyff’ vanaf het seizoen 2018/2019 in gebruik zal worden genomen. In het huidige tweede stadion, ‘Mini Estadi’, worden de wedstrijden van Barcelona’s tweede elftal, en hogere jeugdelftallen afgewerkt.

Ook werd naar buiten gebracht dat er voor Johan Cruijff een apart gedeelte in het clubmuseum gereserveerd zal worden. In dit gedeelte zal in ieder geval een gouden bal prijken. De familie Cruijff heeft deze namelijk aan de club gedoneerd.Maar mogelijk volgt er nog meer moois, dat is nu aan de gemeente van Barcelona. Josep Maria Bartomeu sloot vandaag namelijk af met het nieuws dat er een verzoek is ingediend om de straat waaraan het Camp Nou ligt, te vernoemen naar Johan Cruijff.

Zoon Jordi was aanwezig en liet weten “ontzettend trots en dankbaar’’ te zijn. 

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >