Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Informatie kaartverkoop Schalke 04-uit

We wisten al dat Ajax donderdag 20 april 2700 supporters mag meenemen naar Schalke 04 - Ajax. Maar nu weten we ook de prijs van het kaartje en wanneer welke groep aan de beurt is. De kaartverkoop voor het duel in de kwartfinales van de Europa League begint donderdag en we kunnen spreken over een schappelijke prijs.

22 maart 2017 - 15:01
UsershyraDesktopajax_dataimages469d92355ca7565d7c6cb9379ea9269d_normal
Grote kans dat het uitvak in Gelsenkirchen zeer snel is uitverkocht. © De Brouwer

De 2700 Ajacieden moeten 34,50 euro (inclusief servicekosten) aftikken voor een plek in het uitvak van de Veltins-Arena, ook wel bekend als de Arena AufSchalke. Omdat het uitvak bij Schalke bestaat uit meerdere tribunedelen met verschillende tarieven, heeft Ajax besloten één gemiddeld tarief te hanteren voor de kaarten.

Supporters met een Europese voorrangsuitkaart zijn donderdag vanaf 10.00 uur als eerste aan de beurt om een kaart te kopen. In de dagen daarna komt er telkens een groep bij, totdat alle kaarten over de digitale toonbank zijn. In alle gevallen begint de verkoop om 10.00 uur. Ajacieden met ‘gewoon’ EU-recht moeten vrijdagochtend achter hun computer kruipen. Und so weiter...

Leden van Supportersvereniging Ajax zijn dinsdag aan de beurt, ook als ze nationaal uitrecht hebben op hun clubcard. Maar het is de vraag of er tegen die tijd nog kaarten beschikbaar zijn.

Er zijn ongeveer 3300 Europese uitkaarthouders. In theorie kan het uitvak vrijdag al zijn uitverkocht. Of dat ook gebeurt, valt moeilijk te zeggen. Een ding is zeker: de vraag naar kaarten is een stuk groter dan het aanbod.

Ajax meldt ook nog het volgende: "Na aankoop van het kaartje ontvang je direct een orderbevestiging en zal je op een later tijdstip een kaart ontvangen dat zal gelden als aankoopbewijs voor deze wedstrijd. Met dit aankoopbewijs kun je in Gelsenkirchen je wedstrijdkaart afhalen tijdens de gebruikelijke omwisselprocedure. Houd er rekening mee dat de kaarten voor de training op woensdag of op de wedstrijddag vóór 17.00 uur moeten worden omgewisseld."

Er is sprake van vrij vervoer richting Gelsenkirchen, dat betekent dat veel supporters in de auto zullen stappen. Laat je je liever rijden dan kun je voor busvervoer kiezen. Supportersvereniging Ajax laat in ieder geval bussen rijden vanaf de Amsterdam Arena. Zodra we daar meer informatie over hebben, laten we het weten.

Klik hier voor de uitgebreide verkoopinformatie.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >