Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Geen vrees bij Bosz voor luchtmacht van Kopenhagen

Zo'n beetje de helft van alle Europese doelpunten van FC Kopenhagen valt uit dode spelmomenten, om niet te spreken over kopballen. Ajax is dus gewaarschuwd, al wil Peter Bosz er liever geen groot ding van maken. Het gevaar is bekend en dus moet je zorgen dat je je ertegen wapent.

09 maart 2017 - 10:05
UsershyraDesktopajax_dataimages13baa7752f80ccf19190aa4eca5924cd_normal
Die dode ballen op de achtergrond moet Ajax dus zien te voorkomen. © Pro Shots

De spelers van Kopenhagen zijn gemiddeld een centimeter of zes langer dan de jonkies van Ajax. Tel daarbij op dat de Denen beschikken over veel fysieke kracht en jullie kunnen je wel voorstellen dat het overleven wordt rondom corners en vrije trappen.

Er wordt in diverse Deense media gerept over 'meedogenloze indringers', die oorlog maken in de vijandelijke zestien en op die manier doelpunten maken. “Dankzij onze fysieke kracht zijn dode spelmomenten een prima gelegenheid om toe te slaan,” verklaart assistent-trainer Brian Piske.

“We zijn niet alleen in de competitie sterk in standaardsituaties, ook tijdens Europese wedstrijden hebben die ons al veel goeds opgeleverd. We creëren in zulke topduels minder kansen dan in de reguliere competitie, waardoor het belang nog groter wordt. We worden sterker en sterker, veel clubs leggen het fysiek tegen ons af.”

“Ik heb een wijs man ooit eens horen zeggen: dan moet je geen corners of vrije trappen weggeven,” redeneert Bosz als Ajax Life de Deense luchtmacht ter sprake brengt. “En buiten dat lijkt het mij sowieso verstandig om niet met z'n allen in de eigen zestien te hangen.”

“Ik ben er niet bang voor om 'overpowered' te worden. We willen ons eigen spel spelen. Er staan twee verschillende speelstijlen tegenover elkaar en we gaan zien welke ploeg zijn vaste plan het beste uitvoert.”

Bosz voegt toe dat hij nul twijfel heeft over Matthijs de Ligt, die de geschorste Davinson Sánchez vervangt. “Geen seconde! En ik kies ook niet voor hem op basis van zijn lengte, want Heiko Westermann (1.90 meter) is zelfs nog zeven centimeter groter. Ik heb volledig vertrouwen in Matthijs. Hij heeft de ploeg nog nooit in de steek gelaten of teleurgesteld."

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >