Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Fijn dat Neres niet fantastisch inviel

Als Ajaxsupporters ergens in uitblinken, is het wel het ophemelen van een speler om hem even later weer keihard neer te sabelen. Laat een Ajacied in zijn eerste wedstrijden een paar mooie dingen zien is het direct de nieuwe Kluivert, Bergkamp of Rijkaard. Heeft diezelfde speler daarna een vormdip is het de grootste prutser die Ajax ooit heeft gehad.

Door Niels Pach
02 maart 2017 - 16:14
UsershyraDesktopajax_dataimages2e4f06080405abc9f462c33a59cbcc00_normal
Laten we geen haast hebben met Neres. © Ajax Images

Daarom ben ik blij dat David Neres zondag bij zijn debuut nog niet de pannen van het dak speelde. Het was niet slecht wat hij in zijn invalbeurt van twintig minuten liet zien. Maar hij ging ook niet met een zeehondendribbel door de verdediging van Heracles, zeg maar.

Het zijn namelijk vaak de spelers die na hun eerste wedstrijden omhoog worden gepraat en geschreven die het niet redden. De lijst is lang. Denk maar aan spelers als Nicolai Boilesen, Ricardo Kishna, Viktor Fischer en Riechedly Bazoer.

Er zijn natuurlijk ook uitzonderingen, bijvoorbeeld Kasper Dolberg. Maar ook hij zit nog maar in zijn eerste jaar, het blijft dus afwachten hoe hij zich verder ontwikkelt. De kern van het team van Peter Bosz bestaat op dit moment vooral uit spelers die zonder al te veel bombarie een basisplaats hebben afgedwongen.

De kern van Ajax bestaat vooral uit spelers die zonder al te veel bombarie een basisplaats hebben afgedwongen.

Het grootste voorbeeld hiervan is natuurlijk Lasse Schöne. Alle voetballers kunnen een voorbeeld nemen aan hoe hij zich keer op keer in de basis knokt. Maar ook spelers als Joël Veltman, Davy Klaassen en Nick Viergever zijn rond hun debuut nooit gehypet. Toch zijn dat op dit moment de sterkhouders – om maar eens een vreselijk woord te gebruiken – van dit Ajax.

Je hoeft niet als een raket van start te gaan om uiteindelijk belangrijk te zijn voor Ajax. Sterker nog, zonder hype is de kans op succes groter. Zelfs Hakim Ziyech kreeg een paar wedstrijden de tijd om zich in de luwte aan te passen aan zijn nieuwe club.

De rustige start van Neres doet me dan ook goed. Ik zou zelfs bijna willen zeggen dat het veelbelovend is. Maar dat doe ik niet, dat zorgt namelijk weer voor hoge verwachtingen. Dat is het laatste wat ik wil, laat hem maar stapje voor stapje zijn plek in Ajax 1 veroveren.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >