Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

El Azzouzi moet bij Jong Ajax opnieuw beginnen

Na nog niet eens één heel seizoen bij Sparta is Zakaria el Azzouzi alweer terug bij Ajax. Opvallend, want de aanvaller begon zijn verhuurperiode op Het Kasteel best goed. Vraag is hoe hij met deze nieuwe tegenslag omgaat.

29 maart 2017 - 14:06
UsershyraDesktopajax_dataimages75b421bc17e5e2bddd03f2d35ad90f53_normal
El Azzouzi nog in zijn hoopvolle Jong Ajax-dagen. © Pro Shots

In 2015 interviewde Ajax Life de Marokkaanse spits, die toen nog vol hoop en verwachtingen was. El Azzouzi kon naar buitenlandse clubs, Liverpool was echt geïnteresseerd, maar hij wilde per se in Amsterdam slagen. “Slagen bij Ajax is mijn droom.” 

“Iedere Marokkaan is trots als er een landgenoot in het eerste speelt. Nu willen ze alleen maar meer. ‘Appie’ Nouri, Aschraf el Mahdioui en ik moeten de volgende worden. Ik hou rekening met speelminuten in Jong Ajax, maar hoop zo snel als mogelijk in het eerste te komen.”

Nu, ruim twee jaar later, zijn zelfs speelminuten in Jong Ajax nog niet zeker voor El Azzouzi. Hij gaat meetrainen met de selectie van Marcel Keizer. 

El Azzouzi werd soms gezien als een oogappel van Wim Jonk. Met Jonks vertrek als hoofd jeugdopleidingen in het najaar van 2015 slonken ook de kansen van de jonge aanvaller bij Ajax. En dan was er nog het incident waar hij slaags raakte met een politieagente. 

Na een jaartje verhuur aan FC Twente begon El Azzouzi best voortvarend bij Sparta, de tweede club die hem huurde, met 24 wedstrijden en negen treffers. In het KNVB-bekertoernooi schoot de twintigjarige dit seizoen de Spartanen eigenhandig met een hattrick naar de kwartfinales.

Het blijft de vraag waarom trainer Alex Pastoor steeds minder oog voor hem kreeg. Zeker is dat concurrenten Matthias Pogba en Martin Pusic in de winterstop kwamen en hij op de bank belandde.  

El Azzouzi heeft bij Ajax een contract tot 2020 en mag in Amsterdam proberen weer richting te geven aan zijn voetballoopbaan.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >