Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Dolberg blijft op en neer reizen naar Denemarken

Na een stiekeme vierdaagse vakantie reist Kasper Dolberg volgende week weer af naar Denemarken. Ditmaal vanwege interlandverplichtingen. Daarmee is zijn periode van rust definitief achter de rug.

13 maart 2017 - 14:01
UsershyraDesktopajax_dataimagesabecb9d2fd6d65fa5722144c955339af_normal
Dolberg scoort ook in de ogen van de bondscoach. © Pro Shots

De uitgeruste spits was niet opgenomen in de voorselectie, maar heeft bondscoach Age Hareide in zijn laatste twee optredens voor Ajax alsnog weten te overtuigen: "Dolberg is zeer overtuigend geweest in zijn laatste twee wedstrijden voor Ajax en heeft zijn team naar een hoger niveau gebracht".

Voor het trainingskamp in München en het daaropvolgende WK-kwalificatieoptreden tegen Roemenië heeft Dolberg nog een andere verplichting. De Deense voetbalbond heeft hem namelijk genomineerd voor mannelijk voetbaltalent van het jaar. De prijsuitreiking vindt plaats op 20 maart tijdens een gala-avond.

Zijn mini-vakantie kwam Dolberg goed uit, zo liet hij na de wedstrijd tegen Twente nog weten aan De Telegraaf. ‘’Ik ben vier dagen in Denemarken geweest; die rust had ik echt even nodig. Nu heb ik weer nieuwe energie.”

Waar Dolberg tijdens zijn korte vakantie vooral bezoek bracht aan vrienden en familie zal hij tijdens dit uitstapje vol aan de bak moeten. Zodoende kan Dolberg niet lang genieten van zijn opgedane rust, waardoor het maar de vraag is of er bij Ajax enthousiast gereageerd wordt op zijn selectie.

Het duel met Roemenië wordt op zondag 26 maart om 20.45 uur gespeeld in Cluj. Denemarken bezet momenteel met zes punten de derde plaats in poule E, achter Polen en Montenegro, en moet winnen om bij te blijven. De Roemenen hebben een puntje minder, en hebben net zo goed een winstpartij nodig.

Met deze reis komt het totaal aantal tripjes naar Denemarken deze maand op drie voor Dolberg. Naast zijn mini-vakantie speelde hij ook in Europa League-verband tegen FC Kopenhagen.  

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >