Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

De Ligt over tegentreffer: 'Ik had beter moeten timen'

Peter Bosz had alle vertrouwen in Matthijs de Ligt, die zijn ploeg nog nooit in de steek had gelaten. En nee, De Ligt liet Ajax ook in Kopenhagen niet in de steek. Maar hij was wel schuldig aan de 2-1 van de plaatselijke FC. “Ik had beter moeten timen,” geeft De Ligt toe.

10 maart 2017 - 10:00
UsershyraDesktopajax_dataimagesb33398f0127ecd393bf43f45e319571d_normal
De Ligt moest zich ook een keer gewonnen geven in de lucht... © Pro Shots

Door Kevin Van Nunen

Het was pas de derde Europese wedstrijd voor de zeventienjarige De Ligt. En, eerlijk is eerlijk, dat zou je niet zeggen als je hem nauwlettend volgde tijdens het uitduel met FC Kopenhagen. Des te vervelender is het dat de jongeling in de lucht werd geklopt.

“Op dit niveau staat een foutje gelijk aan een tegendoelpunt, dat zie je hier. Je kunt wel zeggen: van je fouten moet je leren, maar ja. Het is mijn fout, ik moet hiervan leren en mag het niet nogmaals laten gebeuren,” vertelt De Ligt aan Ajax Life.

De centrale verdediger keek het tot stand komen van de 2-1 in de kleedkamer al terug en weet wat er fout ging. “Bij zo'n bal die uit de lucht komt vallen, moet je perfect timen. En dat deed ik niet. Ik stond vast en wachtte tot de bal kwam. Cornelius staat drie meter achter mij en springt vanuit een aanloop. Ik voelde de bal komen, maar ook mijn man. Ik wist het: hij komt eraan.”

De Ligt vindt het extra spijtig dat Ajax voor de tweede keer op achterstand kwam, terwijl het de wedstrijd juist naar zich toe leek te trekken. “We zaten er echt lekker in, ik had het idee dat Kopenhagen het even niet meer wist. Maar dan komt er een voorzet en het is gelijk een doelpunt, zonde.”

De kans is groot dat De Ligt de return in de Amsterdam Arena vanaf de bank bekijkt, maar hij heeft wel nog steeds het gevoel dat er voor Ajax iets te halen valt. “Ik moet zeggen: koppend zijn ze heel sterk. Het is een lastig te bespelen ploeg, maar we kenden in de tweede helft een goede fase. Daar hadden we meer winst moeten boeken.”

Kortom? “Het uitdoelpunt is sowieso lekker en met 1-0 winnen is genoeg, zo simpel is het. Met het publiek erachter in de Arena staat er wel iets te gebeuren, denk ik zo.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >