Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

De Graafschap bezorgt nu titelkans Jong Ajax flinke knauw

Wat is dat toch? Na het eerste elftal kan nu ook Jong Ajax het na een bezoek aan De Graafschap vergeten om kampioen te worden. Dit keer was niet Bryan Smeets, maar Anthony van den Hurk de grote plaaggeest, met maar liefst drie doelpunten.

11 maart 2017 - 08:15
UsershyraDesktopajax_dataimages4feed8bff4e2351f0bd25d40196a565e_normal
En weer is het foute boel op De Vijverberg... © Pro Shots

Het was voor Jong Ajax al een moeilijk verhaal om kampioen te worden van de Jupiler League, maar het lijkt nu helemaal over en uit. Koploper VVV-Venlo was met 4-1 te sterk voor Fortuna Sittard en vergrootte zijn voorsprong op de talenten uit Amsterdam naar negen punten.

Dankzij Vaclav Cerny – hij scoorde nu wel... – en Frenkie de Jong boog Jong Ajax een achterstand nog voor rust om in een voorsprong, maar Van den Hurk bleek niet te stoppen. De spits van het geplaagde De Graafschap maakte een hattrick en hield de drie punten op De Vijverberg.

Waar Van den Hurk drie keer scoorde, wist Matteo Cassierra het net niet te vinden. Of, nou ja, eigenlijk ook wel, maar een treffer van de Colombiaan werd afgekeurd vanwege buitenspel. Cassierra kopte de bal in de slotfase nog tegen de lat.

Hoewel VVV al tijden afkoerst op promotie en Jong Ajax dit nooit zou kunnen dwarsbomen, was het natuurlijk wel leuk geweest om kampioen te worden. Er is een klein wonder voor nodig om de achterstand van negen punten in de laatste negen duels nog ongedaan te maken.

De Jong Ajacieden gaan maandag proberen om nummer drie FC Volendam op een achterstand van minstens vijf punten te houden.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >