Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bosz wil niks kwijt over vervanger Klaassen

Ondanks het voorjaarszonnetje trokken er wat mistbanken over de Arena tijdens de persconferentie van Peter Bosz, voor het Europese thuisduel tegen FC Kopenhagen. Hij verklapte niet wie de vervanger is van zijn geschorste aanvoerder Davy Klaassen.

15 maart 2017 - 14:45
UsershyraDesktopajax_dataimages230234380618b5931c136ab01fa8c276_normal
Bosz gaf weinig prijs hoe hij Klaassen gaat vervangen tegen Kopenhagen. © Pro Shots

De eerste mistflarden kwamen toen gevraagd werd of Davy Klaassen wel te vervangen is in het huidige Ajax. “Jawel, die spelers hebben we zeker wel. Dat zijn de jongens met meer ervaring. Daar hebben we er wel een aantal van rondlopen. Ik had bijna namen gezegd, maar dan waren we over de opstelling begonnen.” 

“Het is een speler die in vorm is, een doelpunt kan maken, voorop gaat in de strijd en in een goede fase van het seizoen zit. Die wil je er graag bij hebben. Maar we gaan iemand anders opstellen en ik ga ervanuit dat hij het ook heel goed gaat doen.”

Donny van de Beek is een logische optie als vervanger, maar Bosz hield zich op de vlakte. En legde uit waarom: “We gaan zometeen trainen. We zijn gisteren vrij geweest. Ik hoorde van de medische staf dat iedereen kan meetrainen. We gaan na de training beslissen met wie we gaan spelen en wie we op de bank erbij pakken.” Bosz wil eerst de spelers informeren. En niet dat de Ajacieden via de media vernemen wat de opstelling wordt. Dat dus.

Wat Bosz vond van de gele kaart die zijn aanvoerder kreeg in Kopenhagen, was een van de vragen. “Ik vind dat spelers in zo’n wedstrijd ook emoties kunnen tonen. Ik vond het allemaal zwaar overdreven. Davy kwam naar mij toe om met mij erover te praten. Hij legde uit dat de scheids naar het midden wees en hij wilde weten of het een doelpunt was, of iets anders. Dat begreep de scheidsrechter blijkbaar niet.”

Kasper Dolberg, als Deen uiteraard graag geziene gast bij de ontmoeting met ook Deense pers in de Arena, gaf toe Klaassen donderdag te gaan missen. “Hij gaat iedere wedstrijd als de brandweer en loopt voorop. Hij loopt sowieso heel veel voor het team. Maar toch hebben we spelers die hem prima kunnen vervangen.”  

Davy Klaassen is er vandaag nog wel bij op de training, morgen niet. Dan moeten de anderen zich tonen. Wie uiteindelijk Ajax' middenveld versterkt, liet Bosz dus in het midden. Wij zetten onze muntjes op Van de Beek.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >