Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bosz vond Ajax slap: 'We hebben het aan onszelf te wijten'

Het was opvallend dat Ajax zondag door FC Groningen (1-1) werd bestreden met de eigen wapens. De thuisploeg zette Ajax vanaf het begin onder druk en de Ajacieden leken er zich even geen raad mee te weten. Toch was Peter Bosz niet verrast door de tactiek van de Groningers, hij had het zelfs voorspeld.

05 maart 2017 - 20:05
UsershyraDesktopajax_dataimages5cdf3941569f5786a0fa8f6d19d36356_normal
Bosz stapte op een gegeven moment maar zelf het veld in. © Pro Shots

“Ik heb voor de wedstrijd ook al tegen jullie gezegd dat ik verwachtte dat Groningen zo zou beginnen. Dus daar kunnen we niet door verrast zijn,” zegt Bosz voor de camera van Fox Sports. “Maar ik was wel verrast door hoe wij speelden.”

De trainer zag zijn ploeg ondanks het slechte spel nog de nodige kansen krijgen. “Wat natuurlijk best apart is als je zo slap speelt. Maar het feit dat je die kansen niet maakt, met uitzondering van Younes die met een goede actie de bal tegen de paal schoot, zegt wel wat over de scherpte en de felheid waarmee we deze wedstrijd hebben gespeeld.”

Ook het tegendoelpunt, waarbij Andre Onana zich liet aftroeven door Bryan Linssen, was volgens Bosz typerend voor de wedstrijd. “Natuurlijk zal het een overtreding zijn, maar hij mag zich niet in die situatie manoeuvreren. Dat hebben we aan onszelf te wijten.”

Na de treffer van Linssen kwam Ajax voor een nog lastigere klus te staan. Daarbij maakte Bosz geen gebruik van aankoop David Neres. Op de vraag 'waarom niet?' heeft de coach een simpel antwoord: “Omdat we maar drie keer mogen wisselen.”

“Wij maken andere keuzes. Je zit te kijken naar de wedstrijd en wij vonden dat we de snelheid en diepgang van Kluivert ten opzichte van hun linksback moesten gebruiken, omdat daar mogelijkheden lagen.”

Ajax kwam na die wissel nog wel terug tot 1-1, maar verder kwam het niet. Dat is extra zonde omdat koploper Feyenoord verloor. Daarmee geconfronteerd, reageert Bosz wat geïrriteerd. “We zijn een punt ingelopen, of niet? Als we nog vier keer een punt inlopen, staan we ook bovenaan, toch?”

Laten we hopen dat dit punt in Groningen uiteindelijk goud waard blijkt. We gaan het zien.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >