Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bosz heeft geen twijfels bij De Ligt: 'Hij is écht betrouwbaar'

Het kan bijna niet anders of Matthijs de Ligt staat donderdagavond voor de tweede keer op rij in de basis. Ajax mist in Kopenhagen Davinson Sánchez en Joël Veltman, beide verdedigers zijn geschorst. Daar hoeven we niet van in paniek te raken, De Ligt heeft al lang en breed aangetoond dat hij klaar is voor het eerste elftal.

08 maart 2017 - 11:22
UsershyraDesktopajax_dataimagesef03ce8a2c80c1be1039ba44990b6094_normal
De Ligt kan niet alleen goed voetballen, hij juicht ook mooi. © De Brouwer

De Ligt voetbalt alsof hij al jaren prof is, hij straalt echt wat uit. Dat is Peter Bosz net zo goed opgevallen, lezen we in Voetbal International. “Matthijs is een geweldige speler. Daar waar je bij andere talenten nog de jeugdigheid ziet, wat heel logisch is, vind ik dat hij al veel volwassenheid uitstraalt. Dat is best bijzonder.”

Je zou bijna vergeten dat De Ligt nog maar zeventien jaar is. “Dat je een jongen van zeventien laat debuteren in de voorhoede, dat zien we wel vaker. Maar een centrale verdediger van zeventien, dat kom je bijna nooit tegen,” aldus Bosz.

Dat Bosz nu waarschijnlijk in Kopenhagen ook weer een beroep moet doen op De Ligt is voor hem geen enkel probleem. “Een volwassen speler is betrouwbaar en Matthijs is ook écht betrouwbaar. Daarom twijfel ik geen moment om hem op te stellen als een wedstrijd daarom vraagt.”

Klik hier om het hele stuk over de vijf grootste talenten bij Ajax te lezen achter de betaalmuur van Blendle. Of je kunt de papieren versie natuurlijk kopen, die is alleen al vanwege de coverfoto de moeite waard.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >