Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bosz over 2-2: 'In Engeland wordt-ie niet afgekeurd'

Hét gespreksonderwerp na afloop van FC Kopenhagen - Ajax was niet de nederlaag (2-1), maar het afgekeurde doelpunt van Kasper Dolberg. Peter Bosz vond net als de meeste Ajacieden dat de scheids wel heel gemakkelijk floot. “Ik denk dat-ie in Engeland niet wordt afgekeurd. Een Portugees in Denemarken keurt hem wel af.”

09 maart 2017 - 21:59
UsershyraDesktopajax_dataimagesf1cb0341166eab263466435453f1dd99_normal
Bosz wachtte lang met wisselen omdat hij vond dat het goed stond. © Pro Shots

“Dolberg gooit gewoon alles wat hij in de strijd heeft erin. Hij gaat half met zijn rug ernaartoe... Hij gaat wel voor de bal, maar misschien op een onorthodoxe manier. Hij had hem van mij goed mogen keuren,” is de analyse van Bosz voor de camera van Fox Sports over het geannuleerde doelpunt.

Het is wel net even iets te simpel om de schuld van nederlaag bij de scheids neer te leggen. Het had misschien ook geholpen als Ajax iets scherper was begonnen, al binnen een halve minuut lag de bal achter Onana. “Dit is alles waar je van tevoren niet op hoopt,” is Bosz’ nuchtere conclusie.

“Je weet dat ze in het begin zullen stormen, wat zal het zijn, de eerste tien minuten,” vervolgt Bosz. “En het was zaak dat wij zo snel mogelijk gingen voetballen. Om ze op die manier achter de bal aan te laten lopen, ze ver van de goal af te houden. Maar ja, dan staat niet in je draaiboek dat je al na dertig seconde met 1-0 achter staat.

Gek genoeg vond Bosz Ajax in het vervolg wel goed spelen. Terwijl wij vooral zagen dat Kopenhagen voor rust nog een hoop kansen kreeg. “Ik moet zeggen dat die jongens zich daarna goed herpakten. Toen zijn we gaan voetballen en hebben we het gewoon goed gedaan. In de tweede helft ook. En juist in een fase dat we erg goed aan het voetballen waren, scoren zijn eigenlijk uit het niets een goal.”

Omdat Bosz Ajax goed vond spelen, wachtte hij ook lang met wisselen. “Ik vond dat we goed stonden, dat we de controle hadden, dat we niet de een na de andere aanval over ons heen kregen. Dus het heeft lange tijd goed gestaan. Je hoopte gewoon in die laatste twintig minuten, met twee verse krachten misschien toch nog gelijk te maken en eventueel nog de overwinning binnen te halen.”

Dat lukte ondanks een goede fase in de tweede helft niet. Kopenhagen hield stand en won met 2-1. Toch is het voor Ajax een nederlaag met perspectief, zelfs nu Davy Klaassen is geschorst. “We willen ook thuis weer winnen en we weten dat we moeten winnen. Daar gaan we alles aan doen, ook zonder Davy,” houdt Bosz de moed erin.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >