Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bosz heeft geen boodschap aan vermoeidheid spelers

Hoe valt het toch te verklaren dat Ajax twee keer zo slecht voor de dag komt, middenin de titelrace? Dit keer speelde Ajax nog een midweekse Europese wedstrijd, maar dat wil Peter Bosz niet als een excuus aanvoeren. De trainer wil sowieso niet naar excuses zoeken.

19 maart 2017 - 19:36
UsershyraDesktopajax_dataimages279144baad24035a905d05698171c98d_normal
Wie A zegt, moet eigenlijk ook B zeggen. Bosz laat dat na. © Pro Shots

Ajax heeft het kampioenschap in 2017 precies een uurtje lang in eigen hand gehad, maar inmiddels is het de vraag of de witte vlag tevoorschijn moet komen. Zo ver wil Bosz nog niet gaan. “Nee,” is zijn stellige antwoord als de NOS hem vraagt of het gelopen koers is.

“We hebben het onszelf niet gemakkelijker gemaakt, maar je vroeg of de titelrace is gespeeld. Nee dus,” zegt Bosz in gesprek met de interviewer van de NOS. Zelfs zonder te weten dat Excelsior - Ajax in 1-1 is geëindigd, krijg je op basis van de video wel door dat hier geen winnende trainer staat.

Waarom speelt Ajax opnieuw zo slecht, terwijl iedereen weet hoe belangrijk de drie punten deze weken zijn? Het is een vraag waarop ook Bosz het antwoord niet direct heeft. Er spelen wel wat omstandigheden mee, maar daar wil hij niet over uitweiden omdat het kan overkomen als zoeken naar excuses.

“Als ik zeg waar ik aan denk, klinkt het al snel als een excuus. Dus ik ga het niet zeggen. Ik denk niet dat het een kwestie is van verkeerde instelling. Iedereen was doordrongen van het feit dat we moesten winnen,” vervolgt Bosz.

“Of het meespeelt dat we donderdag volle bak hebben gespeeld? Daar heb ik geen boodschap aan, ik vind dat je hier gewoon moet winnen. We waren, op alle fronten, niet goed genoeg en dan speel je een wedstrijd zoals je hebt gezien. Kwaliteit? Ook niet, je moet aan andere dingen denken.”

Een beetje kinderachtig is het wel dat Bosz daarna niet wil zeggen aan welke 'andere dingen' hij denkt. Het stroeve kunstgrasveld dan misschien? “Het veld speelt een rol, maar dat is ook alweer een excuus. Iedereen heeft het gezien, dan hoef ik het niet als een excuus te gebruiken.”

Grote kans overigens dat het stroeve veld wel degelijk een van die 'andere dingen' is waar Bosz aan denk. De technische staf haalde in de rust Davinson Sánchez naar de kant, omdat de Colombiaan totaal niet uit de voeten kon op het plastic en veel slechter speelde dan we van hem zijn gewend.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >