Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bosz groot fan van laatste kwartet wedstrijden Younes

Moet Amin Younes vrezen voor zijn basisplaats nu er een buitenspeler aan de selectie is toegevoegd? Nee, buiten dat David Neres er nog niet klaar voor is, blijkt Peter Bosz groot fan van het spel van Younes in de laatste wedstrijden.

03 maart 2017 - 13:23
UsershyraDesktopajax_dataimagesca9ee261d5d4f805440c084c0bfb6fdb_normal
Als de trukendoos wordt geopend, is Younes zeker vrolijk. © De Brouwer

Door Kevin Van Nunen

Bosz is de eerste om toe te geven dat Younes een moeilijke periode achter de rug heeft. Richting de winterstop lukte er helemaal niets meer bij de Duitser, wiens spel slechts nog medelijden opwekte. Het lukte hem maar niet om te scoren, ondanks vele pogingen.

Maar de laatste weken heeft Younes de smaak weer te pakken, zo constateert Bosz. “Ik vind dat Younes pakweg de laatste vier wedstrijden echt goed speelt. Minder slecht? Nee, goed. Dat vind ik echt,” reageert Bosz als een verslaggever van De Telegraaf een balletje opgooit over Neres.

“Hij heeft constant dreiging. Amin scoorde weliswaar pas een keer, maar gaf ook diverse voorzetten waarop anderen niet goed anticipeerden. Hij is echt dreigend. De Amin van de laatste wedstrijden is zoals-ie altijd zou moeten spelen. Daarvoor niet, dat ben ik met je eens, maar nu wel. Amin is in vorm.”

Het zijn soms kleine dingetjes waaraan de trainer merkt dat zijn spelers beter in hun vel zitten. Younes bijvoorbeeld is weer vrolijk. “Ik zie het ook op trainingen, zoiets voel je soms. Amin was kort voor de winterstop boos op zichzelf en snel geïrriteerd. Maar nu zie ik weer de vrolijke jongen die hij altijd al was.”

Bosz voegt tegenover Ajax Life toe dat hij heus snapt dat supporters Younes een beetje voorspelbaar vinden, maar dat die kritiek niet geheel terecht is. “Acht van de tien keer komt Amin inderdaad binnendoor. Maar ik ben het met je eens: als je daarmee toch je man voorbij komt, is het ook effectief.”

“Het vervolg, de eindpass en het scoren, daar was het rendement laag of afwezig. Dat moest echt beter. Maar let tijdens wedstrijden eens goed op Younes en de dreiging die hij heeft. Een rechtsback heeft altijd rugdekking nodig omdat het anders niet te doen is. Hij gaat de laatste weken vaker buitenom. We zijn er druk mee bezig en zien de variatie waar we op trainen ook terug in de wedstrijd.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >