Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bosz geeft basis beetje weg: wel Sinkgraven, geen Viergever

Waar de ene linksback geblesseerd is geraakt, lijkt de ander fit voor FC Groningen - Ajax. Voor Nick Viergever komt de wedstrijd van zondag zeer waarschijnlijk te vroeg. Daley Sinkgraven kan in Groningen zijn plek weer overnemen, zoals het er nu naar uitziet.

03 maart 2017 - 12:34
UsershyraDesktopajax_dataimagesb814afaa6094336a3d407daecf36ce11_normal
Sinkgraven lijkt zondag te halen, Viergever niet. © Pro Shots

“Het gaat wel goed,” zegt Peter Bosz tijdens het wekelijkse persgesprek over Sinkgraven. “Hij heeft vandaag voor het eerst volledig meegetraind. Het zag er goed uit, nu afwachten wat de reactie is.” Dat klinkt als: Sinkgraven is hersteld van de enkelblessure die hij in Warschau opliep en hij speelt in Groningen.

De kans dat Viergever zondag meegaat naar het Hoge Noorden is verwaarloosbaar. De verdediger viel afgelopen weekeinde uit met een liesblessure. En hoewel het allemaal lijkt mee te vallen, neemt Bosz geen enkel risico met Viergever.

“Hij heeft nog niet met de groep meegetraind, om te kunnen spelen zou hij morgen volledig mee moeten trainen,” legt Bosz de standaardprocedure uit. “En met een spierblessure ben ik altijd wat voorzichtiger dan bijvoorbeeld een verzwikte enkel. Ik ga er niet van uit dat ik hem dit weekeinde kan gebruiken.”

Bosz is net zo goed voorzichtig met David Neres, maar wel om een andere reden dan bij Viergever. De trainer wil de Braziliaan rustig laten wennen. Om zijn beleid duidelijk te maken gebruikt hij Hakim Ziyech als voorbeeld.

“Hakim wilde ik al laten wennen, hij begon als rechtsbuiten. Dan heb je het over een jongen die Nederlands praat. Bij een jongen van negentien uit ander land duurt het wat langer. Je kunt iemand niet zomaar oppakken en hier neerzetten. Ik ben blij dat hij een halfjaar kan wennen.”

Met deze woorden van Bosz kunnen we de basisopstelling voor zondag wel uittekenen. Verwacht geen verrassingen, dus ook geen Matthijs de Ligt. Omdat Davinson Sánchez en Joël Veltman geschorst zijn voor het duel met FC Kopenhagen zou het een optie kunnen zijn om de zeventienjarige De Ligt alvast te laten warmdraaien tegen Groningen, maar niet voor Bosz.

De trainer bekijkt het wedstrijd voor wedstrijd en de wedstrijd van donderdag heeft geen invloed op de opstelling van zondag. Toch houdt Bosz er wel een beetje rekening mee, want hij laat De Ligt vrijdagavond niet meedoen met Jong Ajax.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >