Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bosz en Dolberg vinden uitverkochte Arena fantastisch

Ajax - FC Kopenhagen was binnen de kortste keren uitverkocht. De supporters hebben er zin in. Het doel is Ajax voor het eerst sinds 2003 weer naar Europese kwartfinales te schreeuwen. Volgens Peter Bosz en Kasper Dolberg, die blij zijn met de steun, maakt het de opdracht voor de Ajacieden op het veld iets gemakkelijker.

15 maart 2017 - 15:11
UsershyraDesktopajax_dataimagesd903277d1fafcae3f68f5e6c551c84a6_normal
Ook donderdag begint de avond weer met een lichtshow. © De Brouwer

Door Niels Pach

Bosz reageert het meest enthousiast als Ajax Life vraagt wat het met het team doet om in een uitverkocht stadion te spelen. “Ik vind het altijd geweldig, dat vond ik als speler al.”

Dolberg is, zoals we gewend zijn, wat rustiger, maar ook uit zijn woorden kun je opmaken dat het wat met hem doet. “Het betekent natuurlijk veel. Het geeft je iets extra als de supporters veel lawaai maken.”

Een volle Amsterdam Arena die Ajax de hele wedstrijd steunt, kan net het verschil maken. Bosz is er in ieder geval van overtuigd dat het helpt. “Het geeft aan hoe de wedstrijd leeft, het geeft aan hoe de mensen ernaar uitkijken. Dus het kan voor de spelers ook alleen maar een extra stimulans zijn.”

Met alleen een gekkenhuis op de tribune gaat Ajax het natuurlijk ook niet redden. Ajax moet gewoon goed spelen. Volgens Bosz moet Ajax voetballend het verschil maken tegen de fysiek sterke Denen. “Wij zullen niet opeens hoger springen dan Kopenhagen en ook niet fysiek sterker zijn. Ik vind wel dat wij beter kunnen voetballen. Op dat vlak zullen wij het verschil moeten maken.”

We gaan donderdag vanaf 21.05 uur zien of dat lukt. Om de volle Arena alvast op te warmen, wordt even daarvoor weer een lichtshow georganiseerd. Net als voor Ajax - Legia Warschau. Kom dus op tijd.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >