Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Boilesen raadt FC Kopenhagen aan Klaassen te neutraliseren

Nicolai Boilesen volgt de meeste van zijn oud-ploeggenoten bij Ajax via Snapchat en Instagram, maar met Davy Klaassen heeft hij nog echt contact. De aanvoerder is ook de man voor wie hij bij FC Kopenhagen intern heeft gewaarschuwd. Omdat veel, zo niet alles, bij Ajax om Klaassen draait.

08 maart 2017 - 17:08
UsershyraDesktopajax_dataimages18a9322d368cbdd4de9b67598406351f_normal
Donderdag vliegen Klaassen en Boilesen elkaar hooguit in de haren. © Pro Shots

Door Kevin Van Nunen

Het lijkt erop dat Kopenhagen zeer ontspannen toeleeft naar het tweeluik met Ajax, want de dingen gaan bijzonder relaxed. William Kvist schuift voor precies drie seconden aan bij de persconferentie – vragen? Geen vragen, mooi! – en tot een seconde voor aanvang van de training zijn er interviews mogelijk.

Grote kans dat Fox Sports binnenkort een uitzending van Zomergasten uitzendt met Boilesen in de hoofdrol, maar de linksback had ook nog even een momentje tijd voor Ajax Life. Tot hij tot echt weg moet om de trainen. “Of ik geheimen heb doorgespeeld? Nou, ik heb wel dingen verduidelijkt,” geeft hij toe.

“Ajax heeft natuurlijk een nieuwe trainer en er zijn een paar nieuwe gezichten binnen de ploeg, maar zoals je me net inderdaad voor de televisie hoorde zeggen: aan de filosofie verandert niet zo veel. Onze staf heeft goed bekeken hoe Ajax speelt en waar we voor moeten oppassen.”

Waar moet je, vanuit Kopenhagen beredeneerd, dan voor oppassen? Toch vooral voor de grootste Ajaxvriend van Boilesen. “Davy is belangrijk als Ajax in de aanval gaat en in de tweede fase (een De Boer-term, red.) van het spel.”

“Wij moeten oppassen dat Ajax zijn positiespel niet goed kan neerzetten, anders moeten we achter de bal aan. Dat heb je liever niet. Wij willen georganiseerd staan, maar toch zelf de bal hebben. Want als Ajax ergens moeite mee heeft, is het niet de bal hebben. Dat gaan we proberen.”

De kans dat we Boilesen donderdag tegen Ajax zien spelen, is nihil. In een eerder gesprek met Ajax Life bleek waarom. Het verhaal lees je hier.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >