In een week tijd twaalf keer scoren, het is niet veel ploegen gegeven. Deze prestatie mogen we toeschrijven aan de Ajax Vrouwen. Vorige week werd het eerste halve dozijn binnen geschoten tegen ADO, en vrijdagavond tegen Achilles’29 het tweede.

18 maart 2017 - 12:24
UsershyraDesktopajax_dataimages6e097c8a7b81b39f33989c9ae447b999_normal
Ajax Vrouwen wint en tankt vertrouwen voor de play-offs. © Sjoerd Tullenaar

Voor Achilles'29, de nummer zeven van de competitie, werd al snel duidelijk dat een resultaat niet waarschijnlijk niet haalbaar zou zijn. Vanaf het eerste fluitsignaal waren de Ajax Vrouwen oppermachtig door flitsende combinaties en pressiespel. Dat resulteerde al snel in de openingsgoal.

Desiree van Lunteren was in de zesde minuut het eindstation van een goede aanval over de linkerflank. De openingstreffer veranderde niet veel aan het spelbeeld, er kwam na tien minuten zelfs al een goal bij. Ditmaal was het Ana Romero Moreno die het net wist te vinden.

Ajax dwong de doelpunten, kansen en balbezit simpelweg af. Ondanks de comfortabele marge bleven de Ajaxspeelsters er dus kort op zitten. Met resultaat: topscoorster Marjolijn van den Bighelaar werkte een voorzet van de zijkant binnen. Nog voor rust maakte ze ook haar tweede: 4-0.

Na rust deed Achilles’29 wat terug, wat voor de thuisploeg reden genoeg was om een tandje bij te schakelen. Romero schoot knap raak, en kopte even later jammerlijk op de paal. Marloes Pieete verzorgde vervolgens het slotakkoord met een geplaatst schot. Blessuretijd vond de scheidsrechter niet nodig.

De ruime overwinning van gisteren krijgt extra glans doordat achtervolgers FC Twente en ADO Den Haag punten verspeelden. Zodoende bouwt Ajax de voorsprong op nummer twee Twente uit naar 11 punten. Dit betekent weer dat Ajax Vrouwen sowieso koploper is tot het begin van de play-offs na de 21ste speelronde.

Bij aanvang van de play-offs worden de bovenste en de onderste vier ploegen van elkaar gescheiden, en worden hun punten gehalveerd, hierna zullen deze twee groepen onderling tegen elkaar spelen. Ajax heeft zich dus al verzekerd van een plekje in de zogeheten kampioenspoule, maar zal het kampioenschap pas veilig kunnen stellen in de play-offs zelf.