Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax stuit bij laatste acht op Huntelaars Schalke 04

Schalke 04! Ajax kent zijn tegenstander in de kwartfinales van de Europa League. Is het een loting met perspectief? Je zou het haast denken. De Ajacieden ontlopen de diverse grootmachten en treffen de club van Klaas-Jan Huntelaar.

17 maart 2017 - 12:22
UsershyraDesktopajax_dataimages7c098d6eb546eaeac16184a727ab2ab0_normal
We mogen ook na de loting hopen op zulke juichplaatjes! © De Brouwer

Ajax opent donderdag 13 april in eigen huis tegen de nummer elf van de Bundesliga, een weekje later is de return. Die Königsblauen waren in de vorige ronde te sterk voor Borussia Mönchengladbach, al was dit puur vanwege het scoren van meer uitgoals.

Het leuke van deze loting is dat Ajax stuit op Huntelaar, al speelt hij deze dagen lang niet alles meer bij Schalke. En wie weet keert de spits na de zomer terug in de Amsterdam Arena, dat maakt het des te leuker.

Ook leuk: de Veltins Arena is met bijna 55.000 stoelen ongeveer net zo groot als de Arena. Dit betekent dat Ajax ongeveer 2500 uitsupporters mag meenemen. Aangezien Gelsenkirchen maar ruim twee uur rijden is, zien we kansen voor een vol uitvak!

Manchester United en Olympique Lyon behoorden net zo goed tot de mogelijke tegenstanders, dus wat dat betreft is dit een meer dan prima loting. Wordt het gemakkelijk? Nee, zeker niet. Maar is het een onmogelijke opgave? Dat al helemaal niet.

We praten hier wel over een tweeluik in de kwartfinales van een Europees toernooi. Ajax moet het tijdens de eerste van twee ontmoetingen wel stellen zonder Lasse Schöne, die een schorsing moet uitzitten vanwege zijn derde gele kaart.

Meer informatie over de kaartverkoop volgt. Wil jij je kans op een kaartje vergroten? Sluit je dan aan bij SV Ajax en krijg voorrang tijdens de verkoop!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >