Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Zes zaken die ons opvielen bij Roda JC - Ajax

Ajax heeft in de achtervolging op koploper Feyenoord geen steek laten vallen. De ploeg won in Kerkrade moeizaam maar verdiend met 2-0 door treffers van Davy Klaassen en Amin Younes.

05 februari 2017 - 13:35
UsershyraDesktopajax_dataimages7be2138d526da1a550eec53f5538a16d_normal
Scoren is fijn! ProShots

Vader Kluivert blokkeert de tribunes
Grote kans dat Justin Kluivert volgende week tegen Sparta weer genoegen moet nemen met een plekje op de bank of in Jong Ajax. Vandaar dat vader Patrick zich met een heel gevolg in zijn kielzog het Parkstad Limburg Stadion aandeed. Dat leverde op de tribune nogal wat opstoppingen op.

Vaderlief zat op het puntje van zijn stoel en zag dat zoonlief het in de eerste helft lastig had tegen Ard van Peppen. Na de pauze kwam de rechtsbuiten in het eerste kwartier weinig in het spel voor, waarop Bosz besloot het talent te wisselen voor Appie Nouri.   

Zoektocht Amin Younes op het nippertje beloond
Zit het Amin Younes even niet mee? Of zit het gewoon tegen? Onze dreigende dribbelaar oogde ook in Kerkrade weer zoekende. Natuurlijk, Younes blijft hard werken en krijgt ook het vertrouwen van zijn trainer. Feit is dat de Duitser het zichzelf na de winterstop veel gemakkelijker had kunnen maken. Tegen Roda JC schoot hij niet als de ruimte daar wel was en andersom probeerde hij het op momenten die eigenlijk niet om een individuele actie vroegen. 

Daarnaast miste hij het nodige geluk. Zo leek de vleugelspeler de wedstrijd een kwartier voor tijd te beslissen maar belandde zijn schot via de onderkant van de lat aan de verkeerde kant van de doellijn.

Wellicht typerend was de wijze waarop de Duitser zijn eerste treffer van het seizoen maakte. In blessuretijd, ontsnapte hij aan de buitenspelval en schoot hij uit een vrije trap van Joël Veltman beheerst de frustratie van zich af. 

De gretigheid van Davy Klaassen
Davy Klaassen scoorde in Kerkrade zijn tiende treffer van het seizoen en de 0-1 was de achtste openingstreffer die de aanvoerder dit seizoen voor zijn rekening nam. Zijn spel was goed, maar niet opvallend. In verbaal opzicht probeerde hij de ploeg wel op sleeptouw te nemen. 

De gedrevenheid kwam vooral tot uiting toen ploeggenoot Younes tijdens een gevaarlijke een bal liet lopen, zodat Roda JC een blessure kon laten behandelen. Dit tot grote woede van Klaassen die zijn stoïcijnse ploeggenoot de huid vol schold.  

Andre Onana overtuigt als ‘vliegende’ keep
Roda JC had zo’n beetje op elke positie een speler die groter was dan de Ajacieden. De hoekschoppen en vrije trappen vormden echter amper gevaar dankzij Ajax’ ‘vliegende’ keep, die heerste in de lucht. Hoeveel zelfvertrouwen kan een speler hebben. 

Appie Nouri, prima noodverband voor de rechtervleugel
Mateo Cassierra zal wellicht even raar hebben opgekeken toen Justin Kluivert naar de kant moest en werd vervangen door Appie Nouri. De middenvelder kende een redelijke invalbeurt en had de wedstrijd twee keer in het slot kunnen gooien. Na een heerlijke steekpass van kasper Dolberg schoot hij voorlangs en vlak voor tijd belandde zijn schoot op de lat.

Het uitvak maakt een statement
Duizend Ajaxfans waren naar Kerkrade afgereisd. De verste uitwedstrijd als lunchwedstrijd. Het is al jaren een ongelukkige combinatie en dat verdiende een creatief protest. Vandaar het fraaie spandoek ‘Pro 14.30’ dat verwees naar het traditionele aftraptijdstip op zondagmiddag.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >