Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Younes ontvangt kritiek, knuffels en medelijden

Wat moeten we vinden van de vorm van Amin Younes? Het is een lastige vraag, omdat je met het antwoord alle kanten op kunt. Voorop staat dat we hopen op betere tijden, maar er blijft sprake van gemengde gevoelens. Zo blijkt ook wel rondom Roda JC - Ajax.

06 februari 2017 - 13:51
UsershyraDesktopajax_dataimages704c5bd1ac35b444904b5f433a0deed9_normal
Eindelijk kan Younes juichen: toeval of is hij los? © De Brouwer

Als je bij Ajax speelt, kun je aardig voetballen. Maar het is niet meteen gezegd dat je een wereldtopper bent. Dit blijkt uitstekend van toepassing op Younes, die een leuk potje kan ballen maar bij wie ook nog wel wat dingen ontbreken.

Want als Younes een wereldtopper was geweest, zou Ajax in Kerkrade met minstens 5-0 winnen. Het bleef nu tot de laatste minuut spannend en het had fout kunnen aflopen. Puntenverlies bleef Ajax gelukkig bespaard, anders had de Duitser een nare busrit terug gehad.

De altijd goedlachse Younes was nu blij, zoals hij zo vaak blij is. “Ik had vlak voor mijn doelpunt al tegen de lat geschoten en dacht wel even: niet nog een keer… Het wordt iedere wedstrijd moeilijker, als je niet scoort,” geeft hij toe voor de camera van Fox.

“Deze week voelde ik al dat mijn eerste doelpunt van het seizoen eraan zat te komen,” vervolgt Younes. “Ik heb extra gewerkt met Dennis Bergkamp. Het is geen toeval dat ik nu scoor. Het vertrouwen van de technische staf en de ploeg heeft me enorm geholpen.”

Er valt een flinke discussie te voeren over het toevalsgehalte van de treffer van Younes. Hij schoot dit seizoen al 46 keer op doel, maar pas nu, begin februari, is het raak. Even ter verduidelijking: nummer twee op die ranglijst, Heraclied Thomas Bruns, schoot pas 26 keer.

Hoewel Younes een hattrick had kunnen maken en op een goede dag drie assists op zijn naam had mogen schrijven, overwoog Peter Bosz geen moment om Younes naar de kant te halen. Daar valt iets voor te zeggen. De trainer zag wat wij ook zagen: er kwam voldoende gevaar van Younes, iets wat van Justin Kluivert op rechts niet kon worden gezegd. Dit ondanks de aanwezigheid van Ard van Peppen.

“Ik was blij voor Amin dat juist hij scoorde in de laatste minuut. Eerder schoot hij de bal nog tegen de lat, dan zit het hem ook niet mee. Of ik Amin heb laten staan om hem een goed gevoel te geven? Ik wissel om te winnen, niet om iemand een goed gevoel te geven.”

Bosz houdt dus ogenschijnlijk vertrouwen in Younes, die niet vreest voor de terugkeer van Bertrand Traoré. Ook medespelers nemen het op voor de kleine man. “Als je vijf kansen krijgt en vijf keer niet scoort, dan ga je toch wel balen en nadenken,” vertelt Nouri aan AT5.

“Dit is alleen maar goed en lekker voor hem. Ik hoop dat zijn doelpunt hem vertrouwen geeft om nog veel dreigender te worden. Ik ben blij voor Amin, het hele team is blij voor Amin. Iedereen gaf hem een knuffel. Zulke dingen voel je gewoon aan. We merken zelf ook dat hij het even zwaar had.”

Davy Klaassen begint in dezelfde microfoon over een paar hele grote kansen, ‘zachtjes uitgedrukt’. Ook de aanvoerder is blij voor Younes. “Hij hikte er lang tegenaan, dit is hartstikke leuk voor hem. Hij traint er veel op en schoot ze deze week aardig binnen. Soms heb je het gevoel dat die bal er niet in mocht. Het zat hem niet echt mee.”

De komende weken merken we vanzelf of de droogte dan wel het doelpunt toeval was. Een ding staat wel al vast: Younes blijft het proberen, proberen, proberen.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >