Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Viergever wijkt liever niet meer uit naar linksback

Nick Viergever speelt het liefst centraal achterin, aldus Viergever. De verdediger week in de slotfase van Ajax - Sparta (2-0) uit naar de positie van linksback, maar hoopt dat dit niet vaker hoeft. Viergever voelt zich als centrale verdediger goed op zijn plek.

14 februari 2017 - 15:08
UsershyraDesktopajax_dataimages6cba01786a57d3e525f7de2630959827_normal
Viergever blijkt dit seizoen een uiterst nuttige speler voor Ajax. © Pro Shots

Door Kevin Van Nunen

Door het vertrek van Mitchell Dijks heeft Ajax achterin niet veel vet meer op de botten. Het loopt sowieso al jaren niet over van linksbacks en nu staat middenvelder Daley Sinkgraven op die positie. Waarschijnlijk wordt hij binnenkort opgeroepen voor Oranje.

Maar wat als Sinkgraven een keer wordt geschorst of geblesseerd raakt? Sinkgraven werd dit seizoen al acht keer gewisseld, meestal vanwege pijntjes. “Het kan gebeuren dat ik linksback kom te spelen, al kan Jairo Riedewald daar ook spelen,” erkent Viergever tegenover Ajax Life.

Riedewald kwam tegen Sparta inderdaad in het veld, maar Viergever schoof door en de invaller kwam centraal achterin te staan. “Het is iets wat de trainer moet beslissen, maar persoonlijk denk ik: alles zoveel mogelijk hetzelfde laten en per positie wisselen. Anders moet je alleen maar meer wijzigingen doorvoeren.”

Peter Bosz heeft nog niet aangegeven welke oplossing hij het meest waarschijnlijk acht. “Ik weet niet wie de eerste keus is, achter Daley. Er is met mij nog niet doorgenomen van als dit, dan dat. Het zal ook van de tegenstander of zelfs de rechtsvoor afhangen.”

Viergever blijft het liefst centraal staan, omdat de wisselwerking met Davinson Sánchez buitengewoon prettig verloopt. “We verdedigen ver van de goal af, agressief naar voren. Het staat gewoon goed. Sparta schiet ballen weg omdat ze het niet meer weten of geen tijd hebben voor een gerichte bal.”

Sánchez en ik groeien steeds verder naar elkaar toe. We weten precies wie wat doet. Pakt hij de man, dan loop ik door. Kopt hij, dan sta ik erachter. Als je zulke patronen erin wilt slijpen, is het wel fijn als je veel met elkaar samenspeelt,” vervolgt Viergever.

“Begin dit seizoen kregen we nog veel doelpunten tegen, deze speelwijze vergt een heel andere manier van denken. Dat heeft even tijd nodig, zoals de trainer ook al aangaf. Als we balverlies lijden, zitten we gelijk met drie of vier man erbovenop. We durven nu ook met de laatste linie een meter of vijftien over de middenlijn te staan. Dat geeft een tegenstander nog minder tijd.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >