Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Veltman kalmeert storm van ophef alsnog met excuses

Er is een soort digitale orkaan losgebarsten naar aanleiding van de actie van Joël Veltman. Nee, het was niet heel sportief. Maar we konden er best met z’n allen om lachen. Toch heeft de verdediger van Ajax nu zijn excuses aangeboden.

13 februari 2017 - 15:48
UsershyraDesktopajax_dataimagese0452d46b22e51c68f51ad3d4d0fcc3d_normal
Veltman handelde in een opwelling en zegt sorry. © Pro Shots

Veltman deed alsof hij stopte met voetballen, omdat Bertrand Traoré bleef liggen, maar ging toch door en slingerde de bal voor het doel. Niet enkel Spartanen waren verbaasd, ook Ajacieden. Plus iedereen die het fragment zondagavond zag.

Het bewuste fragment ging viraal en hoe meer mensen het zagen, des te groter werd de afkeer van Veltmans actie. Er wordt een beetje overdreven gesteld alsof het de meest onsportieve actie ooit is, terwijl er geen overtreding of iets werd gemaakt.

Maar goed, in situaties als deze is het soms verstandig om je excuses aan te bieden en dat is precies wat Veltman doet. Hij gebruikt zijn accounts op social media om sorry te zeggen.

“Terugkomend op mijn actie en reactie over wat ik heb gedaan in de wedstrijd tegen Sparta, en zeker tegen Iván Calero, zeg ik sorry,” aldus Veltman. “Dit had ik niet mogen doen. Het gebeurde in een opwelling, maar blijft onsportief. Nogmaals sorry daarvoor.”

Veltman kon in eerste instantie nog wel lachen om zijn actie, zo deelde hij kort na het affluiten met Ajax Life en Metro. En nu de Ajacied sorry heeft gezegd, verwachten we toch ook op z’n minst een bloemetje van Sparta wegens tijdrekken.

Dat was even logisch als irritant en kun je ook scharen onder de noemer ‘onsportief’. Maar goed, en door met z’n allen!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >