Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Krul net op tijd fit voor PSV

Het was op Deadlineday nogal een verrassing voor de mensen: Tim Krul was bijna doelman van Watford, maar kiest er toch voor in Noord-Holland aan het werk te blijven. AZ geeft de 28-jarige goalie de kans weer minuten te maken op het hoogste niveau.

01 februari 2017 - 09:49
UsershyraDesktopajax_dataimages78e579fc6bbda54d070cf7f56c529299_normal
Tegen FC Den Bosch maakte Krul z'n laatste Ajaxminuten. © Pro Shots

In de Telegraaf lezen we dat Krul eerst nog best kon lachen om de uitgebreide keuring die hij onderging in Engeland. “Elk botje en spiertje wordt bekeken,” meldde hij aan de wakkere krant.

Wat volgde was een 'krankzinnige dag' waarop de international én Watford blijkbaar 'No, thank you' zeiden tegen elkaar. Met een EasyJet-toestel gingen Krul en zijn gevolg naar Amsterdam en vervolgens met piepende banden naar Alkmaar. Daar was de verhuur als snel beklonken.  

Achteraf gezien – met de kennis van nu, hè – had het besluit Tim Krul naar Ajax te halen wellicht anders moeten zijn. Nu leek sportpark de Toekomst voor Krul meer Revalidatiecentrum Amsterdam, met pas zijn eerste minuten tegen Jong Utrecht, begin november 2016. En de club was toen op zoek naar een doelman die er direct kon staan, mocht Andre Onana niet voldoen. 

Marc Overmars zegt over de verrassende move op het digitale thuis van Ajax: “Newcastle wil graag dat hij speelminuten maakt en Tim zelf wil na zijn lange revalidatie ook wedstrijden keepen op een zo hoog mogelijk niveau. Andre Onana heeft zich de afgelopen maanden erg goed ontwikkeld en zijn plaats onder de lat afgedwongen. Dat was voor Tim een erg lastige situatie, al hebben we daar nagenoeg niks van gemerkt, want hij heeft zich professioneel opgesteld. Het is jammer dat het zo gelopen is.”

De doelman heeft niets dan lof voor de club waar hij een half jaartje verbleef. “Ik vind het jammer dat ik de club het vertrouwen niet heb kunnen terugbetalen. Door mijn blessure heeft het helaas niet zo mogen zijn dat we met mij in de goal voor het kampioenschap konden gaan. Ik heb me het leplazarus getraind om er te kunnen staan als Ajax dat nodig had óf voor een nieuwe kans. Die is nu gekomen.”

Tim Krul kan zijn dankbaarheid voor Ajax al aanstaande zaterdag groots tonen, als AZ thuis uitkomt tegen PSV. 

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >