Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Stoeltje 63: Nick

Ik schaam me diep. Zolang ik dit blog schrijf, heb ik het nog nooit over Viergever gehad, kennelijk. Nick nog wel, een naamgenoot. Net vulde ik bij Google ‘Stoeltje 63’ in, steeds gevolgd door willekeurige achternamen van Ajaxspelers. Zelfs bij Westermann volgden er twee stukjes. Bij de man van deze wedstrijd was echter geen blog te vinden. Oei. Sorry Nick.

24 februari 2017 - 10:05
UsershyraDesktopajax_dataimages0fbb5d222b86c3fe78c4ba98d50d2775_normal
Zonder Viergever had het nog gemakkelijk mis kunnen gaan. © Pro Shots

Viergever is nou eenmaal zo’n speler op wie ik als supporter niet ben gebouwd. Hij maakt niet eens zo nu en dan een opvallende fout, zoals Veltman. Joël was tegen Sparta zelfs nog zo onsportief om een Europese bekendheid te worden. Nick zal dat nooit doen. Veel te professioneel. Te kleurloos. Voor efficiënte, nuttige spelers ben ik overduidelijk niet geschapen.

Juist daarom was dit potje tegen Legia Warschau zo’n prachtige lange neus naar mijn onverschilligheid. Zonder de Nicky Viergevers van deze wereld zou nooit iemand wat winnen. Dat is na Ajax - Legia wel duidelijk.

Het was een leerzaam tweeluik tegen de Polen, ook voor de jonge ploeg van Bosz. Als dit echt ADO/FC Den Haag was, zoals het uitvak deed vermoeden, hadden ze volgens mij twee keer met meerdere doelpunten gewonnen.

Nick zal dat nooit doen. Veel te professioneel. Te kleurloos.

Voor een competitie is het niveauverschil te groot. Hoewel Legia, volgens mij, in de eredivisie hooguit een middenmoter zou zijn, liggen verhoudingen in een knockout-fase heel anders. Zeker met een onervaren ploeg. Je zag het in de Arena in de eindfase.

Sánchez, van wie ik steeds vergeet dat ook hij heel jong is, stond te schutteren en er werd op de raarste manieren tijdgerekt. Verstandig waarschijnlijk, maar tegen een aankomende sterkere tegenstander moeten er toch betere trucs worden bedacht. Geen idee wat, ik ben maar een simpele liefhebber die te lamlendig is om af en toe wat aandacht te schenken aan een robuuste rots in de branding als Viergever.

Nick is de enige doelpuntenmaker na 180 minuten spelen. Zonder hem had het nog gemakkelijk mis kunnen gaan. Zo’n typische wedstrijd waar er op zondagmiddag in de laatste twintig minuten nog minstens twee ingaan, werd op donderdagavond een enerverende billenknijper.

Gelukkig was Viergever er. De man die op weg is om Westermann in mijn blogarchief te evenaren. Hup Nick.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >