Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Sinkgraven baalt van slordig balverlies: 'Was dom moment'

Ajax hield donderdagavond in Warschau voor de vijfde keer op rij de nul (0-0). Daar mocht het dit keer vooral Andre Onana dankbaar voor zijn. Want de verdediging speelde slordig. Daley Sinkgraven onttrok zich daar niet aan, terwijl hij de laatste tijd juist zo goed speelde. Ook Sinkgraven verspeelde knullig de bal waarna een grote kans volgde.

17 februari 2017 - 10:00
UsershyraDesktopajax_dataimages9bcce52351e7267e1a9008c9aa7742da_normal
Sinkgraven had donderdagavond met Tete een andere collega op rechtsback. © Pro Shots

Door Niels Pach

Maar voordat we het slordige spel gaan bespreken, moeten we het eerst over zijn enkel hebben. Sinkgraven loopt moeilijk als hij de mixed zone, waar de interviews plaatsvinden, binnenkomt. Het is nog afwachten hoe erg het is.

“Ik kreeg een schop net boven mijn enkel, toen ging ik er doorheen. Ik had al een beetje last van die enkel. Zondag was het m’n knie…,” zucht hij in gesprek met Ajax Life. “Ik laat het in het hotel even bekijken, daarna zal ik wel meer weten.”

Terug naar het spel van Sinkgraven en zijn medeverdedigers. Het was dus slordig. “Dat klopt, ik moet zeggen dat het veld ook niet echt meewerkte. Ik had een beetje het gevoel dat je bij elke bal die je naar je toe kreeg echt moest focussen op de waar de bal heen zou gaan stuiteren.”

“Dat is lastig als je van achteruit wilt opbouwen. Ik had het gevoel dat ik niet om me heen kon kijken, maar alleen maar op de bal gefocust was. Dat was lastig. Maar dat het slordig was, is een ding dat zeker is.”

Het veld werkte dus niet mee, maar Sinkgraven is bovenal zelfkritisch. “Ik had natuurlijk een keer in de eerste helft iets dat gewoon echt niet kon,” doelt de linksback op het moment dat hij de bal verspeelde en Necid vrij kon inschieten. Gelukkig redde Onana met een mooie zweefduik. “Dat was een heel dom moment van mezelf. Daar baal ik van.”

Sinkgraven baalt niet alleen van de fout die hij maakte, hij is net zo zeer teleurgesteld over de uitslag. “Ik denk dat wel in de eerste helft drie, vier heel goede kansen hebben gehad. Met Davy natuurlijk, wat een goal was. Met Kasper eentje, met Ziyech eentje. Dat was jammer, daardoor denk ik dat de teleurstelling overheerst.”

Toch heeft de verdediger ook vertrouwen getankt in de wedstrijd tegen Legia. “We hebben nu natuurlijk de tegenstander gezien en ik denk dat we wel vertrouwen uit deze wedstrijd kunnen putten. We hebben geweldige kansen gehad om het af te maken, dat zal volgende week niet anders zijn.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >