Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Roda wilde Serero kans geven, maar hij twijfelde te veel

Het verdrietigste nieuws van deze transferperiode is toch wel dat Thulani Serero geen nieuwe club heeft gevonden. Daardoor moet de middenvelder nog een halfjaar zijn tijd uitzitten bij Ajax. Op speeltijd in het eerste elftal hoeft hij namelijk al een tijdje niet meer te rekenen.

01 februari 2017 - 16:20
UsershyraDesktopajax_dataimagesf82290fdf2de2c994251f63b4a151a09_normal
Serero mag dit seizoen af en toe meedoen met Jong Ajax, maar hij verdient beter. © Pro Shots

Roda JC – dat deze transferperiode alles kocht wat los en vast zat – wilde Serero uit zijn lijden verlossen en hem een nieuwe kans geven in de eredivisie te spelen, bevestigt de club tegenover Ajax Life. De Zuid-Afrikaan ging ook in gesprek met de Limburgers, maar bleef twijfelen. Bij Roda zijn ze van mening dat als een speler twijfelt, hij het niet moet doen. En zo geschiedde.

Daarbij lijkt geld niet het probleem te zijn geweest. Als we De Telegraaf moeten geloven, zou Serero bij Roda hetzelfde kunnen verdienen als hij nu maandelijks op zijn rekening krijgt gestort.

Serero raakte dit seizoen zijn rugnummer bij Ajax kwijt en traint sindsdien mee met Jong Ajax. Dat was overigens geen keuze van Bosz, de naam van Serero stond simpelweg niet op de lijst met spelers die hij aan het begin van het seizoen kreeg.

“We wilden doorstroming hebben,” liet Marc Overmars weten tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) over het afnemen van Serero’s rugnummer. “We hebben Thulani voorgesteld dat het beter was om zijn kans te pakken bij een andere club. Dat wilden we tijdig aangeven, zodat hij een nieuwe club kon zoeken. We respecteren Thulani, we betalen alles uit, hij doet zijn best en zo is het.”

Rvc-voorzitter Leo van Wijk voegde daar destijds aan toe: “Feitelijk bekijken we iedere zomer bij iedere speler of we wel of niet doorgaan. Met Serero wilden we niet door. Hij heeft die kans niet aangegrepen om een nieuwe club te zoeken en op een gegeven moment is het klaar, dan houdt het op. Wij vinden dat we er op een nette manier mee zijn omgegaan. Niet altijd kennen mensen het hele verhaal…”

Serero is na dit seizoen transfervrij.

We hebben Serero via Ajax om een reactie gevraagd, maar hij wil niet reageren.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >