Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Presentatie Neres begint te laat door alle pracht in museum

We hebben goed nieuws. Ajax heeft een echte Braziliaan in huis gehaald met David Neres Campos. Hij was namelijk te laat voor zijn eigen presentatie. Met een bijzonder goede reden overigens: de nieuwe rechtsvoor stond zich te vergapen in het museum.

17 februari 2017 - 15:17
UsershyraDesktopajax_dataimagese94f5f8d4758b828c276051164d4f1a4_normal
De nieuwe nummer 7 heeft een prijskaartje van 12 miljoen euro. © Pro Shots

Door Kevin Van Nunen

We tikken bovenstaande natuurlijk met een knipoog, maar als je toch 12 miljoen euro uitgeeft aan een Braziliaan kun je het maar beter goed doen. Een presentatie die een kleine tien minuten te laat begint en een opmerking over het koude weer, prima!

Maar vanwaar de vertraging? Het museum, zo legt Marc Overmars uit. De man die de portemonnee trok voor Neres geeft de schuld aan de perschef, maar dat klopt ook niet helemaal. De reden van de vertraging is nog stukken beter.

Ajax heeft sinds kort weer een museum en Neres maakt de best denkbare reclame. Waarom de aankoop zo lang in het museum bleef hangen? “Van der Sar,” antwoordt hij met enthousiasme op de vraag van Ajax Life.

Van der Sar speelde een hoofdrol tijdens de wedstrijd om de wereldbeker, eind 1995, tegen Grêmio. Grêmio doet een belletje rinkelen bij Neres, die de beelden van die mooie dag in zich op stond te nemen en daarbij de tijd vergat.

“Marc en ik stonden erbij en kwamen voorbij in de samenvatting,” aldus Van der Sar even later tegenover Ajax Life. “David herkende het shirt van tegenstander Grêmio en vandaar dat hij even bleef hangen. Ook de beker sprak hem aan. De penaltyreeks kon niet ontbreken en die wilde hij helemaal kijken, vandaar de vertraging.”

“Een stoomcursus Ajax,” omschrijft Van der Sar de eerste momenten van Neres in de Amsterdam Arena. Het rugnummer 14 kwam daarbij nog niet ter sprake. “Een nummer is maar een nummer,” reageert Neres even eerder op een andere vraag.

Er werd een link gelegd met Johan Cruijff, maar die link bleef in eerste instantie onbegrepen. “Als nummer 14 van Cruijff is, dan is dat prima. Dan laten we het met rust. Zoals ik al zei, nummers zijn niet belangrijk en 7 is prima. Ik speelde ook alleen maar met 14 op mijn rug omdat er niets anders beschikbaar was.”

Overigens is Neres per direct inzetbaar voor Ajax. Hij beschikt over alle juiste papieren en stempels. De vraag is echter of hij zich zondag met zijn nieuwe ploeggenoten in Arnhem meldt voor het uitduel met Vitesse.

Overmars: “Ik mag niet op de stoel van de trainer zitten, maar als ik het toch even doe: ik denk niet dat David er zondag al bij zit. We moeten het langzaam opbouwen. Eerst een invalbeurt van twintig minuten, daarna een halfuur. En dan verder.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >