Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Onana nerveus vanwege Afrika Cup: 'Hopelijk is God met ons'

Ajax hield in Kerkrade voor de derde achtereenvolgende maal de nul. Doelman Andre Onana speelde wederom een puike wedstrijd en hoopt dat zijn neef vanavond met Kameroen de Afrika Cup wint. "Ik heb mijn neef gezegd dat hij ook de nul moet houden."

05 februari 2017 - 14:50
UsershyraDesktopajax_dataimages08c84702f4df06eb24de27ecfee88de6_normal
Andre Onana kende een sterk optreden in het Parkstad Limburg Stadion. © Pro Shots

Dat Andre Onana goed in zijn vel zit, was de laatste weken al te merken. Tegen de sterke Limburgse luchtmacht heerste de Kameroener echter overtuigender dan ooit tevoren. “Natuurlijk wisten we dat dit een lastige tegenstander zou worden. Roda JC heeft veel grote spelers en is gevaarlijk met hoge ballen en voorzetten vanaf de vleugels,” vertelt hij Ajax Life na de zwaarbevochten zege in Kerkrade.

De doelman blijft bescheiden over zijn eigen bijdrage in de overwinning. “Ik doe elke week hetzelfde. Ik bereid met voor met Carlo l'Ami. Ik blijf gefocust en probeer de nul te houden. Dat is vandaag weer gelukt. Voor de ploeg was het belangrijk om hier te winnen. Het is nu zaak te blijven winnen en dan zien we wel waar we straks aan het eind van de rit staan.”

Tijdens de warming-up en een week geleden, thuis tegen ADO, werd Onana veelvuldig toegezongen door de Ajaxfans. “Dat vind ik erg leuk. Mijn achternaam is ook wel handig om een liedje op te bedenken,” zegt hij lachend. “Ik houd van de fans en de fans houden van mij. Ik ben blij met hun komst naar deze verre uitwedstrijd. We hebben de supporters elke week hard nodig. Als we er samen vol voor gaan, kunnen er misschien nog mooie dingen gebeuren.”

Dat Ajax voor de vijftiende keer in het eerste kwartier na rust scoorde, nam Onana maar voor kennisgeving aan. “Is dat zo? Ik weet niet zo goed hoe dat komt. Vandaag vertelde de trainer in de rust dat we als Ajax moesten spelen. Dus veel balbezit, met plezier, vertrouwen en positief blijven. Dan valt dat doelpunt vanzelf. En als verdediging moesten we gefocust blijven. Dat hebben we aardig ingevuld, denk ik.”

Deze zondag kan voor de Kameroener nog een mooi staartje krijgen als zijn land vanavond de finale van de Afrika Cup weet te winnen. Kameroen treft daarin Egypte, een herhaling van de editie van 2008. “Die verloren we toen met 1-0 dus vandaag kunnen we iets rechtzetten. Ik ben wel wat nerveus, maar weet zeker dat we gaan winnen. Ik heb veel contact met de spelers. Ze zijn allemaal van mijn generatie. Ik heb mijn neef (doelman Fabrice Ondoa, red.) gezegd dat hij de nul moet houden. Hopelijk is God vandaag met ons.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >